Stilling: ovs0

Hvordan lage en japansk te tabell

 

1.

Mål kryssfiner slik at den er 35 tommer med 35 tommer. Høyden på treet skal være minst 1/2-tommers tykk. Men hvis en tykkere bordplaten er ønsket, gå videre og kjøp en tykkere kryssfinerbit. Bruk en blyant til å markere og en linjal for å tegne rette linjer. Klipp ut kryssfiner med en sag og sandpapir kantene glatt.

2.

Mål de fire bordbenene på tømmeret. Hvert ben må måle 14 inches i høyde, 2 inches i bredde og 2 inches i dybden. Merk målingene og kutt ut ved hjelp av saga. Sandpapir kantene glatte.

3.

Mål de støttende brikkene på tømmeret. Hvert stykke skal måle 29 inches i bredde, 2 inches i høyde og 2 inches i dybden. Merk målingene og kutt ut stykkene med saga. Sandpapir kantene glatt.

4.

Mal eller flekk alle delene, inkludert bena, støttende stykker og bordplaten. Påfør flere strøk for et mørkere utseende. La bitene tørke helt før du fortsetter å montere tebordet. Mask tipsene til hver skrue.

5.

Legg hvert bordben flatt på et bord. På hvert ben måles 1/2 tomme fra toppen. Lag et merke. Vri bena en gang til venstre. Fra toppen måler du 1 tommer og merker. Vri bena igjen til venstre og mål 1/2 tommer fra toppen og merk et merke. Vri bena igjen og merk 1 tommers ned fra toppen.

6.

Bor to hull i hvert ben ved å følge merkene i det forrige trinnet. Det første hullet skal gå gjennom beinet 1/2 tommer nedover fra toppen og det andre hullet skal være vinkelrett på den første 1 tommers ned fra toppen.

Ta

Ta ett ben og legg det ved siden av ett støttende stykke, så de er vinkelrett på hverandre. Det støttende stykket skal kobles opp på toppen av benstykket. Bruk en 3-tommers skrue for å koble de to delene gjennom et av hullene som bores.

8.

Koble et annet støttende stykke til samme ben med samme metode, men på andre borehull. Når en gang er tilkoblet, må samlingen se ut som en V med bordbenet på fugen. Gjenta dette trinnet med et annet bordben og de to gjenværende støttende stykkene.

9.

Koble endene av de V-formede tømmerkonstruksjonene til hverandre med de to gjenværende bordbenene. Bruk samme metode ved å skru 3iinch skruer i de vinkelrette hullene. Når du er ferdig, bør tebordet stå på bena med støttende stykker for å gjøre dem stabile.

Plasser kryssfiner flatt på gulvet, så toppen av bordet vender ned mot gulvet. Vri bordbenstrukturen opp og ned og legg den på toppen av bordplaten. Ordne strukturen slik at den er nøyaktig 1 tommers i hver side.

11.

Spor oversikten over bordbenstrukturen på bordplaten tilbake, inkludert utsiden og innsiden av strukturen. Fjern den fra bordplaten og lim på den nyopprettede 2-tommers firkantlinjen på bordplaten.

12.

Plasser tablelegstrukturen på toppen igjen, legg den opp med linjer trukket i forrige trinn. Fest tablelegstrukturen på bordplaten ved å bore skruer gjennom støttestykkene i bordplaten. Skruene bør være like lenge som å sikre strukturen, men ikke komme gjennom bordplaten. Når du er ferdig, vri tebordet til høyre og sett bordet for te.

Japanske te-seremonier kan bety flere ting. Det kan være en enkel sosial begivenhet eller en religiøs betydning. I alle fall understreker det estetikk og kultur. Å lage et japansk tebord og bruke det til japanske te-seremonier er en fin metode for å utforske den japanske kulturen eller å være vert for en annen type sosial sammenkomst. Japanske tebord er enkle å designe og konstruere hjemme, hvis de riktige verktøyene er til stede.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------