Stilling: ovs0

Hvordan lage en gammeldags klutdukke

 

1.

Mål og skjær tre, seks-tommers kvadrater av klut; to for ansikt og kropp, og en for hodedeksel. Mål og kutt en, fem-tommers firkant for kappen. Mål og kutte en, åtte-tommers firkant av stoffet til kjolen.

2.

Rull et stykke av kroppstoffet inn i en ball for å gjøre hodet. Drape den andre kroppstoff kvadratet over denne ballen til kroppen og bind den rundt halsen med streng.

3.

Brett hodestoffet i kvadrat og drap dette over hodet forlater ansiktet eksponert. Fest hodedekslet til kroppen i nakken.

4.

Finn midten av kjoleplassen ved å brette den halvveis, og deretter halvveis igjen. Klipp en sirkel i midten, bare stor nok til at dukkene skal passe gjennom. Slip over dukkehodet og bind kappen til kroppen i nakken.

5.

Gjør kappen ved å brette fem tommers firkant i et rektangel. Drape over Dukkens skuldre overlapper litt foran og festes med en sikkerhetsnål.

Dukkedukker kommer i mange forskjellige motiver fra forsiktig broderte kollektors biter med fine porselenfargede ansikter til enkle dukker laget av gjenstander av resirkulert stoff. En favorittdukke av Sioux-indianerne i South Dakota er en 'stykkerdukke' laget av stoffskrap. Dukkene kan være av størrelse og har ikke ansikter. Det er ingen sying involvert, og dukken står ved å bunke stoffet som de er laget under. Dette er et morsomt prosjekt for selv de yngste crafters.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------