Stilling: ovs0

Hvordan lage en dobbel bue

 

1.

Bestem størrelsen på dobbeltbuen. Brett båndet slik at brettet skaper den ønskede størrelsen. Hold båndet midt i de to båndfoldene, så det er like bånd på begge sider. Den ene siden viser en løkke, mens den andre siden viser de to løse ender.

2.

Vri sløyfen en gang, så baksiden av den vender oppover. Ta den løse enden som er koblet til båndrullen og skape en løkke rundt båndene, vinkelrett på den originale båndfolden. Fortsett å trekke båndet gjennom løkken og fest det tett som en knute. Klipp båndet av og la to bånd ender hengende løst.

3.

Lag en annen båndsløyfe på siden med de løse ender. Lag en annen vinkelrett sløyfe og fest den rundt begge båndene. Fortsett dette trinnet i ytterligere fire ganger, så bue har tre løkker på hver side. La endene henge løst etter ferdigstillelse.

4.

Lag en ekstra bue etter instruksjonene ovenfor. Den andre bue kan gjøres i en annen farge for å skape litt kontrast mellom de to buene. La endene henge løs.

5.

Koble de to buene ved å påføre en liten klut av stofflim til midtdelen av hver bue og hold den på plass. Vik håndverket om buenes sentre. Buene skal være tilkoblet slik at de løse ender henger ned. Pass på at de ikke overlapper. Hvis ønskelig, kutt en bue løs ende.

Dobbeltbuer er mer elegante og dramatiske enn vanlige buer. Dobbeltbuer er oftest brukt til å dekorere dører, lamper, kurver, blomsterbuketter eller invitasjonskort. De er veldig enkle å lage, til tross for å se utrolig detaljert og luksuriøst.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------