Stilling: ovs0

Hvordan lage en bordsag Tenon Cutter

 

1.

Mål bredden og høyden på bordsagens gjerd, ved hjelp av et målebånd.

2.

Klipp en 1- by-6 bord i fire lengder på 13 tommer og en annen på 12 tommer lang, ved hjelp av en håndsag.

3.

Sett opp bordssagen og rip tre av de fire 13-tommers brett til bredden av bordsaggetet, som bestemt i trinn 1. Rip den fjerde 13-tommers brettet til en bredde som tilsvarer høyden på bordsagheftet pluss 2 1/4 tommer. Rip 12-tommers brett til en bredde på tre tommer.

Stablér de tre matchende 13-tommers brettene sammen slik at de spyler på alle fire sider. Lim og skru brettene sammen for å danne en blokk.

5.

Vri blokken på sin side og fest den fjerde 13-tommers brettet til siden av blokken, med kanten av brettet flush med toppkanten av blokken. Fest med lim og skruer.

6.

Flytt bordsagens gjerde slik at det er til høyre for sagbladet. Plasser blokken på toppen av gjerdet, med det fremspringende bordet som henger ned over høyre side av gjerdet.

7.

Plasser 13-by-12-tommers stykke kryssfiner vertikalt mot venstre side av gjerdet (med en 13-tommers kant flatt på bordet). Juster kryssfinerens forkant med forkanten av blokken. Fest med lim og skruer. Kontroller at jiggen glir fremover og bakover langs gjerdet jevnt, uten spill i bevegelsen.

8.

Stå det 3-tommers brede vertikalt mot venstre siden av kryssfiner, med kanten av brettet flush med kanten av kryssfiner nærmest kroppen din. Dette brettet blir gjerdet. Kontroller at gjerdebrettet er firkantet til bordet med et innrammingstorg, og fest på kryssfiner med dekkskruer. Ikke plasser noen skruer i bunnen 3 1/2 tommer av brettet, da disse kan forstyrre sagbladet når jiggen er i bruk.

Tips og advarsler

< / p>
  • For å bruke jiget, klem tennplaten på plass vertikalt flatt mot kryssfiner, med kanten fast mot jigens gjerderplate. Juster posisjonen til bordsagens gjerde til venstre eller høyre slik at Bladet justeres perfekt med kuttmerket på tennplaten. Slå på sagbladet, og lind hele jiggen frem til skulderkutt er ferdig. Vri brettet over i jiggen for å fullføre skulderklippet på motsatt side av tennplaten. Du kan da gjøre kinnet til å fjerne avfallet med bordssagen og en gitter.
  • Bruk alltid verneutstyr, inkludert vernebriller, når du arbeider med elektroverktøy.
  • En av de enkleste måtene å kutte tappene på, er på bordet med en tenoning jig. En rekke selskaper selger kommersielle tenongjoller, som er utformet for å ri i bordsagens miterspor og for å holde tennplaten vertikalt. Hele aggregatet skyves fremover langs sagbladet og skjærer tenonen. Men du ' Jeg må ikke ha en kommersiell tenoning jig når et hjemmelaget bord så tenon cutter fungerer like bra.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------