Stilling: ovs0

Hvordan lage blekk tykkere

 

1.

Hell ønsket mengde blekk du vil tykne inn i en engangsskål.

2.

Visp i svært små mengder av maisstivelse. Start med å bare sprinkle den på mens du visp og legg til mer etter behov.

3. Fortsett å viske blekk og tilsett maisstivelse til du når ønsket tykkelse.

4.

Hell det tykkede blekket i en lufttett beholder. Du må kanskje bruke vispen til å skyve den inn i beholderen. Blekk er nå klar til bruk.

5.

Kast bort engangsskålen og rengjør vispen. Hvis du bruker vannbasert blekk, vil såpe og vann være tilstrekkelig; men hvis du bruker oljebasert blekk, trenger du en rengjøringsmiddel designet for å fjerne olje, for eksempel et løsemiddel.

Lag din tykkede blekk på et kjølig sted fra lys når du er ferdig med å bruke den.

Tips og advarsler

  • Gum arabic er også et egnet fortykningsmiddel for noen blekk.
  • Tørk opp fortynnet blekk umiddelbart for å forhindre at det blir flekker. Hvis det er på stoff, ta kontakt med rengjøringsanbefalinger for stoffet. Arbeid alltid over et dekket område, eller hvor det er greit å slippe blekk på, da det er svært vanskelig å fjerne flekker eller utslipp fra overflater når det er tørt.
  • Blekk er en allsidig kunst og håndverk medium. Den brukes i alt, fra tekniske penner til å skrive ut, og kommer i et bredt utvalg av farger og konsistenser, avhengig av dine behov. Det kan imidlertid hende du finner ut at blekket du har er for tynt for det du prøver å gjøre. Du kan enten kjøpe ny blekk med høyere viskositet, eller du kan tykkere blekk. Tjene din egen blekk sparer du ikke bare penger, men kan gi deg fornøyelsen av å ha en hånd i materialene til ditt ferdige produkt.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------