Stilling: ovs0

Hvordan hekle skjerf

 

1.

Lag 18 kjedesting. For å lage en kjedesting, lage en glideknute og legg den på krokens spiss. Trekk garnet rundt kroken og fanger garnet på krokens spiss. Tegn den nye løkken av garnet gjennom glideknappen. Dette gjør en ny kjedesøm.

2.

Gjør en enkelt hekle i den andre kjedesømmen fra kroken og i hver enkelt hekle til slutten av raden. For å lage en enkelt hekle, sett kroken inn i motorsømmen, sett på garnet rundt kroken, ta garnet på krokens tips. Tegn garnet gjennom den nye sløyfen gjennom sømmen. Vri garnet rundt kroken igjen. Tegn garnet gjennom begge løkkene på kroken. Dette gjør en enkelt hekle.

3.

Lag en kjedesøm. Vri arbeidet. Gjør en enkelt hekle i hver enkelt hekle på tvers av rad.

4.

Gjenta trinn 3 til skjerf når ønsket lengde (normalt omtrent seks meter lang).

5.

Bind av og veve i de løse ender. For å binde av, kutt garnet og forlate en 6-tommers hale. Tegn garnet gjennom den siste sløyfen med garnnålen. Trekk tett for å sikre. For å veve i løse ender, bruk garnnålen til å sy tre masker og deretter kutte garnet.

Skjerf er noen av de mest allsidige tilbehør for hekling. Når et grunnleggende skjerfmønster er mestret, er det flere stilarter skjerf som kan opprettes. Ved hjelp av forskjellige garn kan heklet kroker og mønstre resultere i ubegrensede stiler med skjerf. Skjerf er enkle prosjekter for nybegynnere å hekle, siden de ikke krever økende eller avtagende masker. De er også prosjekter som de som har erfaring med hekle, kan tilpasse seg egne stiler og personlige smaker.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------