Stilling: ovs0

Hvordan bygge en glidende slede med bordsag

 

1.

Plasser den 24-tommers lange to-fire-flushen med en 24-tommers kant av kryssfiner. Fest de to til fire til kryssfiner med dekkskruer og en kraftbore.

2.

Mål fra høyre kant av sagbladet til venstre kant til høyre miter-sporet, ved hjelp av et målebånd.

3.

Vri sleden over, slik at den flate bunnsiden vender oppover, med de to til fire på baksiden. Mål avstanden som er bestemt tidligere inn fra høyre kant, og gjør et blyantmerke. Bruk rammekanten til å tegne en linjefirkant på baksiden av gjerdet.

4.

Juster stripen av hardved til venstre for kvadratlinjen, med enden av stripen flush med forkanten av sleden. Fest på sleden med dekkskruer og en drill.

5.

Vri sleden over og legg stripen inn i gjæresporet med gjerdet mot baksiden av bordssagen. Trekk sleden fremover og løft bordssagbladet. Slå på sagen og trim den venstre kanten av sleden for å sikre at den venstre kanten av sleden er firkantet til gjerdet.

6.

Legg et panel som skal trimmes inn i sleden, med kanten trenger trimming langs venstre side. Trekk sleden fremover og juster punktet som skal trimmes med slangens venstre kant. Slå på saga og lakk sleden fremover mens du holder panelet godt mot gjerdet. Fortsett å bevege sleden frem til panelet er trimmet. Slå av sagbladet før du slipper sleden tilbake til midten av bordet.

Tips og advarsler

  • Bruk alltid verktøy som passer sikkerhetsutstyr, inkludert sikkerhetsbriller.
  • Å gjøre firkantede kutt på paneler på en bordsag kan være litt vanskelig. For å gjøre oppgaven enklere og mer idiotsikker, kan du prøve å bygge en bordsagglideskjerm (ellers kjent som en skjærekniv). Sleden er et panel med et gjerde langs en kant, og en løper som kjører i sagens miter-spor. For å bruke sleden, hold den ene kanten av panelet mot sledens gjerd, og skyv panelet gjennom sagen blad, kutte kanten i en rett vinkel mot kanten mot gjerdet.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------