Stilling: ovs0

Drill Press Hazards

  En boretrykk er et stasjonært kraftverktøy som brukes i trebearbeiding og maskinvareforretninger. Den består av en roterende arbor i en base og koblet til en motor med et belte, en justerbar flat overflate hvor materialet som bores, kan sikres og en base som kan festes til en benk eller til gulvet. Drillpresser er ganske trygge å bruke så lenge alle sikkerhetsprosedyrer blir fulgt.

Tangling

Når du bruker et bore trykk, må du knytte noe langt hår, unngå løse klær eller smykker og hold alt bortsett fra hva blir boret vekk fra spinnende arbor og bit. Hvis hår eller et stykke klær er fanget på borkronen, kan det oppstå skader, da de enten vil bli revet eller raskt innpakket på spinnbiten, og noen ganger tegner operatørens kropp inn i maskinen.

Spinning Wood eller Metal

Håndskader kan skyldes at et stykke tre eller metall blir tatt i stedet for boret av biten når den kommer inn i brikken. Når dette skjer, vil maskinen enten syltet eller objektet som blir boret, begynne å spinne i samme hastighet som borekronen. Dette kan lett resultere i ødelagte eller kutte fingre, avhengig av størrelsen, vekten og skarpheten av treverket eller metallet.

Drilled Fingers

Drill pressearbeid innebærer noen ganger repeterende og kjedelig arbeid når mange identiske hull trenger å bli boret. Hvis du lar oppmerksomheten din vandre, kan du ved et uhell legge fingeren i borkronens bane mens du senker arboret. Resultatet blir et pent boret hull i fingeren. Hold alltid oppmerksom på plasseringen av begge hendene når du bruker et bore trykk.

Øyeskade

Biter av tre eller metall kan fly av av brikken som bores, spesielt når borekronen er satt til høy hastighet av rotasjon. Bruk alltid øyevern når du bruker et boretrykk. Spesielt når det gjelder bearbeiding, som bruker raskere borekroner og håndterer metall, kan en liten skjære som flyr av og treffer deg i øyet enkelt skjære gjennom netthinnen og blinde deg permanent i det øyet.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------