Stilling: ovs0

Å lage plysj leker

 

1.

Legg et stykke en fot fleece på en flat overflate. Brett stoffet i halv breddevis, slik at du nå har et dobbeltlag av stoff. Dette vil bidra til å lage to identiske leketøystykker når du begynner å kutte.

2.

Tegn et dyreform på det øverste lag av stoff med et krittstykke. For en grunnleggende bjørnform tegner du en oval kropp med avrundede bein og armer, og et sirkelhodet med to halvsirkelører. For en mer utfordrende dyreform, bør du vurdere å kjøpe en stencil fra en håndverksbutikk i form av det dyr du velger.

3.

Klipp ut sporet. Du bør nå ha to identiske stykker fleece kutt ut.

4.

Sy de to stykkene sammen med en nål og en tråd. Gjør en søm langs hele omkretsen av dyreformen, og la en en tommers åpning i bunnen av leketøyet.

5.

Vri leketøyet innvendig slik at de grove kanter av sømmen er på innsiden og utsiden har en jevn søm. Fyll leketøyet med stuffing, som kan kjøpes på de fleste håndverksbutikker. Fylling kommer i enten akryl eller bomullsmateriale, og bomullsalternativet fungerer bra for barnas leker som det har mindre kjemikalier. Når leketøyet er fylt, stikk opp det venstre hullet.

6.

Søm to knapper på ansiktet på plysj leketøy for øynene. Knapper kan også brukes til en nese, eller kan syes på i U-form for å få et smil. Filtstykker fra en håndverksbutikk kan også være kutt for å gjøre forskjellige ansiktsfunksjoner, eller bruk stykker restmateriale for å kutte ut øyne, nese og munn.

Tips og advarsler

  • Legg til filstykker å lage lepper, ører og mage til leketøyet.
  • Sy sømmen tett for å hindre tåre.
  • Å lage en hjemmelaget plysj leke kan være en morsom aktivitet for en voksen eller et barn, og lekene kan holdes eller gis som gaver til kjære. Å lage fulle bjørner og dukker krever bare noen få grunnleggende symaterialer og verktøy, og til og med nybegynnere kloakker kan komme opp med noe søtt og koset. Med noen tips og kunnskap kan det være en enkel og givende aktivitet å lage en plysj leketøy.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------