Stilling: ovs0

Multifunksjonelle håndholdte trebearbeidingsverktøy

  Nybegynnerbearbeidere kan finne antall og forskjellige trebearbeidingsverktøy litt overveldende. Det er viktig å forstå formålet med hver type verktøy. Du kan komme i gang med noen grunnleggende verktøy av hver type, og legg deretter til i samlingen din mens du fortsetter å lære håndverket av trebearbeiding.

Carving Knives

Carving kniver kommer i mange former for spesielle bruksområder. Bruk chipkniver for å fjerne v-formede chips av tre. Større kniver er generelt for grov kutting, mens mindre detaljskjærer brukes til å kutte finere detaljer. Spesielt formede buede kniver er laget for å skjære ut innsiden av skjeer eller boller. Hold knivene dine skarpe ved hjelp av en whetstone eller en annen type skjermer.

Rasps

Bruk en rasp for å avslutte brikken. Velg mellom et fint, middels eller grovt kutt, med de fineste som brukes til å glatte ut de fineste detaljene i ordskæringen. Miniatyr raser er enda mindre, for detaljerte arbeid. Bruk spesielle rasps som gips rasps for å jobbe med gips eller skap rasps når du lager skap. Rengjør raspene jevnlig med en raspebørste.

Sager

Bruk rip kuttsager og kryss kuttesager til store kutt hvor det ikke er viktig. Klipp hull og kurver med nøkkelhullssag. Bruk en liten panelsag til klippe små biter av tre og en gulvsåg til å kutte gulvbrett. En ryggsag er laget for å kutte støping og andre typer trim.

Meisler og bukser

Meisler har en flat skjærekant og huller har en skjæring Kant som er buet. Begge kommer i mange størrelser, med skjærekanter som strekker seg fra en brøkdel av en tomme opp til flere inches. Bruk bøyede riller og meisler til å kutte innsiden av uthulde former og v-formede riller for å kutte hjørner eller legg til skarpe detaljer. Bruk en tralleråke til å slå enden av en meisel eller en hylle for å lage et kutt.

Slipemaskiner og slipemaskiner

Håndholdte roterende slipemaskiner og slipemaskiner, for eksempel et Dremel-verktøy, er en Effektiv måte å fremskynde arbeidet med treskjæring. Gjengjørende skiver er et annet nyttig verktøy for trebearbeiding.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------