Stilling: ovs0

Typer av trefyllere

  Trefyller fikser feil, fyller hull og dekker feil i et tre- eller trebearbeidingsprosjekt. Enkelte trefyllere virker bedre i en gitt situasjon enn andre og virker annerledes på separate tresorter. Noen trefyllstoffer kan også fungere som lim eller lim slik at leddene virker sømløse i et trebearbeidingsprosjekt.

Epoxy

Epoxy er et veldig hardt slitesterkt trefyllingsmiddel som kan brukes til å fylle hull i størrelse fra store og gapende til liten og liten. Epoksy brukes ofte til å fylle store mellomrom, siden det ikke reagerer på varme og kulde ved å utvide og sammentrekke som andre trefyllstoffer. Det kommer vanligvis i to deler, i en harpiks og et lim, som blandes sammen for å danne en pasta. Forblandet epoxypasta av tre er også tilgjengelig. Epoksyformer, former og strekker seg lett når det er vått, noe som gjør det ideelt å bygge opp, reparere eller erstatte ekstremt skadede eller manglende områder av tre- eller trebearbeidingsprosjekter. Denne typen trefyller beveger seg ikke, skift eller nedbrytes i hullet en gang herdet, slik at det ikke risikerer at hullet må lappes igjen på et senere tidspunkt. På grunn av dens holdbarhet og styrke, er det ikke lett å løse feil i patching med epoxy. Epoxy kan tørke klart, hvitt eller i treton avhengig av merkevaren og den spesifikke typen som brukes.

Putty

Putty kommer i forskjellige farger og nyanser for å matche arten av tre eller flekk som brukes. Farger kan ikke passe perfekt, men ligner godt på treet eller flekken slik at det ikke kreves ekstra flekker eller farging for å dekke plasten. Hvis en forblandet farge ikke stemmer overens med det skadede treet, kan blanding av to eller flere farger sammen oppnå ønsket match. Wood kitt fungerer best på små til mellomstore hull, og bør ikke brukes til å reparere større hull, da det ikke er like slitesterkt som andre typer trefiller. En oljebasert trepute er tilgjengelig for å fylle små hull som sømhull og ledd for et ferdig utseende, og er fleksibelt etter tørking.

Lim

For små hull eller mangler i et trebearbeidingsprosjekt, et raskt tre Filler er en klar tørking av tre lim blandet med litt fin sagsmuss. Denne metoden lager en oppdatering som ligner på samme måte som det opprinnelige treet. Lim og sagflis bør kun brukes til å lappe svært små hull eller skader, da det ikke vil holde seg strukturelt eller se så godt ut på større hull. Såsmugg bør gjøres fra eksisterende tre hvis mulig. Hvis savsmuld ikke er tilgjengelig, skaper klart trelim eller superlim en midlertidig lapp som hindrer hullet i å vokse til et mer permanent trefyller kan påføres.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------