Stilling: ovs0

Typer av metalsager

  Metallsager er laget for å kutte metall og er populære på byggeplasser. Med så mange typer metallsager på markedet i dag, må du forstå funksjonene og hvordan hver type fungerer. Noen typer metallsager beskytter bare visse typer metall, så velg riktig type sag for riktig metalltype.

Hacksag

En hacksag består av en U-formet bueramme montert med et tynt tannhjulblad med et plastgrep eller trehåndtak på enden. Hacksaws er tilgjengelige med forskjellige størrelser. Små fine tenner brukes til å kutte tynt og hardt metallplate. Grove tenner kutter mykere metaller som aluminium, ifølge onlinetips.org. Hacksaws er populære valg for kutting av elektriske og rørlegger-metallrør, som krever en skrue eller klemme for å holde røret på plass.

Hakkesag

Metallhakkesagen, også kjent som en slipesag på grunn av sitt slitende blad , er det beste valget for tungmetallarbeid. Arbeids- og helsedirektoratet (OSHA) beskriver en huggesag som en sirkulær lettveis sag montert på en fjærbelastet svingarm støttet av en metallbase. Metallhakkesager klipper hardmetaller som rustfritt stål. Ifølge chopsaw.org blir metallhakkesager ofte brukt i konstruksjon for å kutte armeringsstenger og metallpinner som brukes til innvendig innramming og drywalling.

Jigsaw

OSHAs nettsted identifiserer jigsager som håndholdt motorsag med tynne blad som beveger seg raskt opp og ned. Jigsaws brukes til presisjonskutting og for sagkomplisert mønster i stykker av metallplater. Bladene som følger med jigsagen, identifiserer hvilket materiale hvert blad kutter best.

Bandsag

En metallskæringsbåndsag er en maskin med et tannrem som går mellom to hjul. Sagen har vanligvis smøring og kjølesystem for å hindre at sagen blir overopphetet. Sagen kan også ha børster som fjerner overskytende metallstykker fra bladet. Båndsager kan være gulv- eller benkmontert.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------