Stilling: ovs0

Sying dyner for nybegynnere

 

1.

Launder alt stoffmaterialet sammen før du kutter stoffformer. Dette sikrer at fargene ikke løper og stoffene krympes jevnt. Strykejern etter behov. Hvis muslin-stoffet brukes til batting, brett det i halv og trykk så det er i samme form som de andre stoffstykkene.

2.

Klipp stoffet til ønsket størrelse, slik at hver dimensjon kan være ca 1/2 tommer lenger i begge retninger.

3.

Legg stoffene på høyre side sammen, eller utskrevne sider sammen, og plasser batting eller muslin i bunnen av haugen. Bruk sypinner til å sikre lagene i stoffet. Dobbeltklikk på bunken er flat og glatte uønskede rynker og krøller.

4.

Sy en rett linje rundt 1/4 tommers fra stoffets kant på tre sider. Bruk en symaskin eller håndsøm. Bruk masker mindre enn 1/8 tommer hver for et bedre resultat. Sy den fjerde siden på samme måte unntatt stopp ca 3 tommer fra slutten. Dette vil etterlate et tilgangshull.

5.

Vri stoffet innvendig ut ved å skyve stoffet gjennom tilgangshullet. Glatt stoffet slik at det er flatt. Bruk store sikkerhetsnåler for å sikre lagene av stoff sammen. Start øverst i dynen og legg til en sikkerhetsnål hver 4. tommer.

6.

Stikk tilgangshullet lukket. Sørg for at kantene på hullet er skrudd på ca. 1/4 tommer først.

7.

Bruk broderiflossen og nålen til å sy sammen lagene. Her er to måter å oppnå dette på. Den grunnleggende ideen er å knytte toppflaten til bunnflaten. Sy linjer eller mønstre på dynen, eller bind lagene av quilt med enkle enmaskebånd. Start på toppen og trykk nålen helt gjennom dynen til bunnen. Bring nålen og flossen tilbake til toppen. Fest en dobbeltknute og kutt flossen. Gjenta dette trinnet hver 3 til 6 tommer til dynen er jevnt bundet sammen.

Himmelen er grensen når du designer et quilt. Lag en vakker quilt med din kreativitet og noen grunnleggende quilting ferdigheter. Toppet av et quilt trenger ikke å ha forseggjorte stykker sydd sammen. En enkel quilt er to stykker materiale syet sammen med batting eller stuffing i mellom for å lage dynen varmere. Billige stoffer er tilgjengelig overalt, fra gårdsplassen til stoffbutikkrester. Samle stoff fra gamle T-skjorte-logoer, eller kjøp designer sesongbaserte stoffer etter sesong til rabattpriser.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------