Stilling: ovs0

Sandblåst Glass Håndverk

  Sandblåsing bruker sand, eller annet gris, blåses gjennom et rør med høye hastigheter for å etsende design på glass. Denne teknikken kan brukes på alle glassobjekter, og gir et bredt utvalg av håndverksmuligheter. Noen grunnleggende verktøy er nødvendig, inkludert en luftkompressor, en sandblaster, som er en beholder med slange og dyse festet sand, og vinylresistent eller kontaktpapir for å beskytte alt du ikke vil ha etset. Det er forberedt design tilgjengelig, eller du kan lage din egen.

Windows

Sandblåsing fungerer godt på større prosjekter som vinduer, der det er plass til detaljer i store scener eller abstrakte mønstre. Designene kan sandblåses på glødet eller laminert glass, men herdet glass krever spesiell forsiktighet og en veldig lett berøring. Designet kan etses på glasset i etapper, noe som gir en tredimensjonal effekt når den ses fra glatt side. Denne dybden og tekstur er ikke mulig med etsekrem eller graveringsverktøy.

Briller

Sandblåsingsbriller med blomster eller navn skaper en personlig gave til en spesiell anledning som et bryllup eller en fødsel. Siden brillene selv kan være dyre, må det tas stor forsiktighet for å få designet riktig og for å beskytte hele glasset fra enhver sjanse for å bli riper. Dekker hele glasset med kontaktpapir hjelper i dette forsøket, og det kan være nødvendig med to lag i området der designet vil bli sandblastet, slik at sanden ikke kaster ut uhell gjennom kontaktpapiret.

Suncatchers

Et skråt glass form som har en design som er sandblåst i midten, gjør en slående suncatcher, og de skrå kantene vil kaste regnbuer rundt i rommet. Siden suncatchers ikke er veldig store, gir de seg ikke godt til en komplisert design. Ofte fungerer et emne best, for eksempel en iris eller en humming og på. Litt større glassstykker kan ha en design som er sandblåst i midten og en dekorativ finish rundt kanten, også sandblåst eller påført med kobberfolie og lodd.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------