Stilling: ovs0

Kunstideer for barn til jul

  Aktivt engasjere barn i julepreparater med kreative kunstprosjekter. Når de er ferdige, fungerer prosjektene som dekorasjoner eller feriegaver. Disse prosjektene passer for unge i ulike aldre.

Stamping

I stedet for å kjøpe julekort eller julepapir, må barnet lage sin egen med et kunstprosjekt med stempling. En måte å fortsette med dette prosjektet er å kutte en rå potet i halvparten, og skjære en form på den flate, kutte enden av hver halvdel. Dette kan være en enkel sirkel, for å ligne en juletre ball ornament, eller en stjerne. I stedet for en rå potet er det mulig å skjære frimerker fra andre materialer, som for eksempel vinkurker. Akrylmaling virker bra, da det tørker raskt. Når du arbeider med flere farger, la en farge tørke før du legger til en annen, med mindre du vil at fargene skal blandes og opprette en tredje farge. Bruk denne teknikken til å designe julekort på kort papir eller innpakningspapir. For innpakningspapiret, bruk papirskåret fra papirmagasinsekker eller slaktepapir.

Julkortskollage

Gjenbruk gamle julekort ved å bruke dem i et kunstprosjekt. Dette er et collageprosjekt hvor ungene kutter ut bilder fra gamle julekort, og deretter legger bildene på en flat overflate, for eksempel en plakatbrett eller rektangulært stykke papp. Prosjektets formål: Fullstendig dekke brettet, og skape et nytt bilde fra en rekke kort. En måte å påføre kortene på er å pusse brettet med vannet hvitt lim, og deretter påføre et annet limbelegg over kortets ansikt. Oppfordre ungdommene til å kutte ut figurer fra hvert kort, i stedet for å feste de rektangulære kortene til brettet. Når bildet er ferdig, legg på veggen som en julepynt.

Uønsket bilde

Lag et julemarked ved hjelp av forlatt maskinvare, for eksempel muttere, bolter, fjærer og så videre. Med innsiden av et pappkasse deksel som lerret, instruer barnet om å lage et julematabilde ved å arrangere maskinvaren på lerretet og legge på med hvitt lim. En enkel form for et ungt barn å mestre er juletreet. Dra om formen på juletreet på innsiden av esken, og be barnet om å fylle ut formen ved valg av maskinvare. Når bildet er ferdig og limet tørker, maling hele bildet med grønt, rødt, gull eller sølvmaling.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------