Stilling: ovs0

Fiberboard tetthet

 

Tetthetsvariasjoner

Trefiber kommer i tre nivåer av stivhet eller tetthet. Sponplater er den laveste karakteren; Medium density fiberboard (MDF) er ett trinn opp; og den beste kvalitetsfiberplaten er laget av fiberfiberplater med høy tetthet. American Fiberboard Association definerer fiberboard som et fiberfilt, homogent panel laget av ligno-cellulosefibre. Fiberboard har en integrert bånd som produseres ved å fibrene fibrene som brukes til å gjøre det.

Sponplate

Sponplaten er laget av mykeflager blandet sammen i en oppløsning av harpiks. Dette lavverdige brettet bidrar ikke til utvendig bruk på grunn av dens høye følsomhet for fuktskader. Med en tetthet på 9,9 til 28 pund / kubikkfot, blir sponplater ofte brukt som innvendig underlag eller i laminering ved produksjon av lavmøbler.

Medium density fiberboard

Medium density fiberboard eller MDF består av en kombinasjon av natteliv og hardvedflak kombinert med et harpiksbinder og voks for å danne paneler med en tetthet på 37 til 49 pund / kubikkfot. MDF er tettere enn kryssfiner og mer fleksibel, men kan bryte dersom det er vann. Miljøvennlige grønne produksjonsmetoder gjør fiberplater fra resirkulert papir og treutklipp. MDF har i økende grad blitt brukt av trearbeidere på jakt etter et rimelig alternativ til kryssfiner i butikkmøbler.

High Density Fiberboard

High density fiberboard kalles også noen ganger hardboard. Denne high-end fiberplaten inneholder svært komprimerte trefibre og har en tetthetsgrad på 37,4 til 90,5 pund / kubikkfot. Hardboard brukes i høyere kvalitetsmøbler, gulv og byggeprosjekter der det er behov for en større grad av hardhet og styrke. Hardboard tar maling og flekker godt, og overgår dermed kryssfiner i Noen prosjekter krever et kornfritt utseende.

Kostnad og tilgjengelighet

Ikke alle lumberyards bærer ulike grader av fiberboard. MDF kan være spesielt vanskelig å finne. Et standardark MDF, på 49 til 97 tommer, koster omtrent dobbelt så mye som sponplater. Et tilsvarende størrelse ark av kryssfinér av kryssfiner kan koste dobbelt så mye som MDF. Hardboard faller et sted midt i prisen mellom MDF og kryssfiner. Det er ikke rart at fiberplater har blitt sjeldne på grunn av sine byggermessige egenskaper og kostnadseffektivitet. Trefiberplate er et menneskeskapt treverk laget av treavfall, sagbruksklipper og flakket hardtre og barentre. Delene av treet som ikke er gode nok til massivt tremøbler, gulvbelegg eller andre bygningsbehov, er grunnet opp og brukes til å lage fiberplater av forskjellige tetthet eller hardhet og benyttes i en rekke byggeprogrammer.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------