Stilling: ovs0

Alternativer til varmt lim

  Varmt lim er en sterk og varm type lim som brukes til å holde en eller flere ting sammen. Imidlertid er varmt lim ikke alltid det beste bindemiddelalternativet. For prosjekter som involverer papir, montering, stoff eller tre, kan varmt lim fungere som et lim, men det er ikke det beste alternativet. Alternativer til varmt lim kan ikke virke så sterke, men de er ofte bedre lim i bestemte situasjoner.

Spray Lim

Lim spray er en type lim som sprøytes på gjenstander i form av dråper. Adhesive spray kan erstattes av andre lim, for eksempel varm lim eller til og med tape. Dette er fordi det er forskjellige styrker av spray lim. Mens noen er permanente, er andre semi-permanente eller midlertidige. Spray lim er unikt på grunn av måten det knytter to elementer sammen. Ifølge 3M kan spray lim brukes til kunstprosjekter og håndverk, som scrapbooking, foliehåndverk og modellkonstruksjoner. Det er også sterkt nok til å montere fotografier og bildedisplayer.

Flytende lim

Væske lim har samme tekstur som varmt lim, unntatt det kan brukes ved romtemperatur. Flytende lim begynner å fungere når vannet har fordampet fra væsken. Limet herdes deretter og danner et bindemiddel. Denne typen lim er avtale for gjenstander som trenger å holde sammen, for eksempel små treverk for figurer eller papirkort med perler eller perler på dem. Det er også ideelt for smykker håndverk. Hold øye med luftbobler når du bruker flytende lim. Hvis luftbobler er tilstede i limet, vil ikke vannet fordampe og limbindingen blir ikke så sterk. Pop noen luftbobler før du limer to elementer sammen.

Stofflim

Stofflim er et annet alternativ til varmt lim, spesielt når du gjør håndverk som involverer delikate gjenstander, for eksempel stoffer eller smykker. Stofflim er også kjent som en smeltbar nett, fordi limet sikrer to elementer sammen ved hjelp av et lag av vedheft. Stofflim er en permanent løsning, til tross for sin fleksibilitet. Det kommer i forskjellige teksturer, for eksempel limbånd eller limplater, som kan strykes mellom to ark.

Dobbeltsidig tape

Dobbeltsidig tape er et alternativ til varmt lim når det gjelder papirprosjekter og håndverk. Dobbeltsidig tape er ikke det sterkeste limet når det gjelder alt annet enn papir. Selv om varmt lim kan brukes til enkelte papirprosjekter, er det ikke det beste alternativet, fordi det ofte kan føre til at papiret blir soggy og permanent diskett og disfigured på grunn av varmen. Dobbeltsidig tape vil forlate papirene flatt og gjør det til et bedre alternativ for scrapbooking eller plakater.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------