Stilling: ovs0

Japansk Carving Tools

  Det er velkjent at japanske håndverkere har gjort mange av verdens fineste tresnitt, skulpturer og musikkinstrumenter. Fra intrikate utskjæringer til kurvene til bassen har japanske gravemaskiner blitt brukt til å lage vakre kunstverk.

Ikeda Chisels

Noen av de fineste japanske meisjene er håndlaget av et design av Mr. Ikeda, en verdenskjent smed. Hver type meisel kommer i et sett med seks forskjellige størrelser. Bladene er smidd av hvit stål og har et Tagayasan trehåndtak. Tre Ikeda meiselsett er tilgjengelig - svalehale, benk og paring. Disse settene er spesialdesignet for kabinetter.

Tasai Chisels

Mr. Tasai, en like verdenskjent smed, hånd smiler japanske meisler av blått stål. Mr. Tasai tilbyr også tre sett med meisler. Hans diamantbaksjebjelker brukes primært til svømming. Et standard skråbenet meiselsett er designet for allmenn bruk. The Tasai diamond-back paring meisler er for meget fin hånd bruk bare. Alle disse settene har røde eik håndtak.

Carving Knives

Innebygde japanske woodcarvings er beundret av mange mennesker over hele verden. I tillegg til meisler, bruker japanske kunstnere også carving kniver for intrikat arbeid. Kataba og Ryoba designer to høykvalitets knivsett. Hvert sett med carving kniver består av fem stykker. Setet av Kataba har bøkehansker, mens setet av Ryoba har håndtak av polert kirsebærtre.

Gouges

Skulptører i Japan foretrekker tradisjonelt kompakte gips med korte kniver for nært og delikat arbeid. Bladet av tradisjonelle slående gynger er laget av dobbeltlags stål. Håndtakene er laget av rød eik og forsterket med en solid stålbøyle. Stålbøylen gjør det mulig å slå verktøyet med en stålhammer uten å splitte.Scrollguller er push-style verktøy som brukes til å lage rullene på store, strengede musikkinstrumenter. Den japanske hvite eiken av håndtaket er ikke konstruert for å bli rammet av en hammer. Bladet til dette verktøyet er høyt herdet stål, noe som gjør det veldig enkelt ødelagt hvis det ikke brukes riktig.

Yarri-Kanna

Før oppfinnelsen av treplanet var Yarri-Kanna hovedverktøyet i Japan for utjevning av tre. Dette verktøyet har et dobbeltfaset, spydformet blad og en flat rygg med et spiss som kurver oppover. Det fungerer bra på både flate og buede overflater.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------