Stilling: ovs0

Instruksjonshåndbok

 

1.

Mål mønstrene som skal kuttes, og spor eller tegne dem med blyant på treflaten. Ved å lage et puslespill eller et kunstnerisk stykke, er måling mindre viktig, og grasiøse kurver blir en primær bekymring.

Kontroller bladet på håndtaket for å sikre spenningen er korrekt. Riktig spenning betyr at bladet ikke bøyes mye når du presser sågen inn i treet under kutting. Hvis spenningen må økes, ligger vingemutten på enden motsatt håndtaket og skru den med urviseren.

3.

Vri 'vingene' på begge sider av blad i retningen du ønsker at bladet står overfor, sørg for at de holder seg parallelt med hverandre. Dette er en nyttig funksjon ved vinkelsnitt.

4.

Sett på sikkerhetsbrillene.

5. treet, etter en av linjene du lagde på treets overflate. Hold såmen komfortabelt i en hånd og bruk en mild sagingsbevegelse. La sågen gjøre arbeidet med minimal nedadgående trykk.

6. Fortsett å kutte kurver ved å presse sagen på siden for å 'lette' bladet fra en rett kutt. Fjern forsiktig sågen fra trevirket forsiktig, ved å støtte sagen ut som den gikk inn i skogen.

7. Juster vingene for å tilbakestille bladet til en ny vinkel hvis nødvendig. Gjenta trinnene ovenfor til alle kuttene på prosjektet er fullført.

Tips og advarsler

  • Klippen virker også for gjæringsprosjekter, selv om rette eller diagonale kutt er mye vanskeligere å perfeksjonere ved hjelp av en håndsag. < / li>
  • Bruk av for mye press på saga kan ødelegge sagbladet.
  • Copingsager er lette håndsager designet for å gjøre komplekse kutt i tre. Disse spesialhåndsagene gir deg mulighet til å kutte langs nesten hvilken som helst spiralbue eller kurve, noe som gir mer intrikate kutt enn kraftsager. Koplingssager brukes ofte til trebearbeidingsprosjekter eller ved montering av trim. En håndsag har et trehåndtak og en U-formet stålramme som holder et tynt blad. Coping blades kommer med et visst antall tenner per tomme; flere tenner gir et finere kutt, men kuttet tar lengre tid å fullføre.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------