Stilling: ovs0

Hvordan sette antikke trebjelker sammen

 

1.

Mål taket langs den planlagte strålelinjen. Klem en lengde av tre i arbeidskamraten din. Klem en annen overlappende lengde av tre sammen med den, slik at den samlede lengden er lik lengden på den påtenkte strålen.

2. Se gjennom begge lengder av tre sammen for å lage en skjerf felles. Kutt 45 grader eller mindre, i henhold til stråle dimensjonene, for å maksimere sammenføyningsflaten. Fest de to lengdene sammen med tre lim, klemme i Workmate og la det tørke.

3.

Velg to trepinnene som er egnet for å forsterke skjerffugen. Velg en borestørrelse i henhold til dowel pins. Bor gjennom den planlagte toppflaten, dvs. overflaten som skal festes til taket, på et punkt som vil møte diagonalsageskjæret halvveis langs dens lengde til dybden på stiften.

4.

Squirt tre limes inn i de to hullene. Sett inn tappen. Tørk av forskyvt lim og la det tørke.

5.

Flekk og lakk strålen din med eik farget lakk. Tillat å tørke. Din bjelke er nå klar til å bli festet på plass.

Tips og advarsler

 • Bernard Powell har gode råd om bruk av bjelket tre for jobben og å lage bjelker ser autentisk ut.
 • Som Neal Barrett Jr. påpeker, produserer en skjerfskjøtt en felles mye vanskeligere å se.
 • Når bokstråle brukes i stedet for massivt tre limes limet Feste mellom to lengder kan styrkes ved å legge til hemmelige skruede innsatser i stedet for med dowel pins.
 • Hold fingrene bak sagens klinge og bort fra en bevegelig borekrone.
 • Bruk vernebriller når det er fare for at fremmedlegemer kommer inn i øynene.
 • Bjelker ble tradisjonelt brukt til å støtte øvre etasjer. Eik var ofte det valgfrie treet, det var sterkt, motstandsdyktig mot insekter og sopp og tilgjengelig i stykker som var lang nok til å spenne tak. I dag er eik veldig dyrt, men du kan se på eik ved å bruke spesialfremstillede reproduksjonsbjelker eller ved å fargelegge billigere tre selv.

  ----------------------------------
  Forholde Artikkelen:


  ----------------------------------
    Andre Artikkelen: