Stilling: ovs0 > Trine Eeg >

Forskjellen mellom utdanning og indoktrinering

Forskjellen mellom utdanning og indoktrinering er stort, men det er ofte subtil når sinnet tenker på disse to fagene. Utdannelse innebærer at søker av fakta, og lære om hva som er sannheten, og hva er det ikke. indoktrinering er rettet mot å påvirke folk til å tro på fakta, uten å kunne sikkerhetskopiere disse nyvunne fakta med noe annet enn mening.
Du kan bli indoktrinert inn i et politisk parti, en kult, eller et trossystem. faktisk er alle av oss indoktrinert inn i et trossystem som vi vokser opp. Enten våre foreldre eller foresatte er åpne og forståelse mennesker, eller om de er intolerant, og vil ikke ha noe å gjøre med noen utenfor sin egen rase og overbevisninger, er vi subtilt indoktrinert inn i deres trossystem. Hvert som vi vokser, mange av oss søker utdannelse for å utvikle vårt eget trossystem. utdanning kan være direkte støttet av data som er utledet fra fakta. indoktrinering tendens til å bruke språket som omfatter alt, og refererer til "alt ", eller "hver", som om innsikten laget er et utsagn om fakta for hvert enkelt individ i en gruppe. For eksempel : '. Alle demokrater bruker for mye penger ' ' er Alle republikanere religiøst orientert og bringe Bibelen til å arbeide med dem ' Du kan ikke støtter disse uttalelsene fra ' alle ' og ' alle ' uten faktiske data. Hvis du tror det, da den har vokst fra mening til indoktrinering.
Utdanning påpeker at det finnes ulike løsninger, ofte til det samme problemet. indoktrinering positurer troen på at det er bare én løsning på et problem. I Nazi-Tyskland, løsningen på voksende økonomiske problemer var å utrydde alle minoriteter og jødiske borgere, som om dette var den eneste mulige løsningen. Det var ikke rom for noen form for sekundær tanke til den foreslåtte løsningen.
Utdanning bruker statistisk analyse for å oppmuntre tenkte mot resonnement, og foreslåtte løsning å finne. Indoktrinering bruker ofte statistikk, men har tilbudt ingen analyse av størrelse, varighet, kontrollpersoner, kriterier, eller varighet innhenting av disse statistikkene. Dermed blir statistikken som tilbys gjennom indoktrinering enkelt fremstilt feil, og brukes kun for å støtte de tro blir stilt. noen statistikk som kan bestride at tro er ikke brakt til oppmerksomhet.
Utdanning er uhildet. Det er grunnlagt i faktum, og er ikke der for å overtale noen til å komme opp med en viss tro. Utdanning er utvikling av ens egen tro basert på de fakta som oppdages gjennom hele prosessen. indoktrinering har en agenda. det brukes til å oppmuntre til å omfavne av en annens tro, og å utvikle blinding og fullstendig avtale med disse overbevisningene.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------