Stilling: ovs0 > Trine Eeg >

Forskjellen mellom rike og fattige land

Hva gjør et rikt land rikt og hva som gjør et fattig land fattige? Det kan være lett å skille de rike og de fattige landet, men det er sannsynligvis ingen enkel indikator for et land å bli kalt slutt rik.
Economics bruk visse indekser som BNP og inntekt per innbygger for å måle produktiviteten nasjoner. de fleste eksperter hevder at jo høyere BNP av en nasjon, jo rikere landet er, eller jo større inntekt per innbygger, er den mer stabil landets økonomi. Inntekt per innbygger forresten dikterer noe hvor mye hver enkelt beboer i landet tjener årlig. BNP ( brutto nasjonal produkt ) anslår landets markedet produksjon av varer og tjenester. Dermed kan høyere GDPs nesten alltid forholde seg til mer produktivitet i landet.
i forhold til BNP, kan man si at tre av de rikeste landene i verden er U. S. A, Kina og Japan. Det er utrolig å merke seg at USAs BNP er ca 50 % større enn andre tilhenger ( Kina ). Dessuten er BNP ikke begrenses ved land størrelse eller område av landet. Som Japan, som er relativt liten, kan det likevel rival kontinentet størrelse lands Kina og U. S. A. Omvendt vil de fattigste landene med hensyn til BNP må være Sierra Leone, Somalia, og Kongo Republikken blant andre. Dette er er nasjoner sett til å være uproduktiv. Videre høyest inntekt per innbygger tilhører Norge. ikke rart mange drømmer arbeidere ønsker å jobbe der til tross for de tøffe miljøforhold og lav befolkningstetthet.
Andre mennesker også betrakter de rike landene som områder med arbeidsmuligheter. Dubbed som " grønt land " hvor den såkalte " American Dream " ligger, er det U. S. også en av de største arbeidsgiverne i verden tiltrekke millioner av utenlandske arbeidere fra hele verden. med hensyn til de befolkningsgrupper innsikt, blir rike land ofte beskrevet som å ha folk som er optimistiske og har et positivt syn på livet. Fattige land har ofte borgere som er etterlyst for anarki, som ønsker endring og for deres korrupte regjeringer til slutt. Hvis du prøver å kartlegge og identifisere de mest korrupte landene i verden da de fleste av dem regnes som fattige land.
Endelig er forventet levealder også en indeks for et land å anse som enten rik eller dårlig. Det sies at rike land har en aldrende befolkning hvori 60-75 % av sine borgere dør utover 70 år gammel på grunn av kroniske sykdommer som kreft og diabetes. i fattige land derimot, flertallet av sitt folk ofte dør på en mye yngre alder nivå på grunn av smittsomme, antas å være svært sykdommer som kan unngås, som tuberkulose og malaria. Den yngre del av befolkningen deres dør tidlig også.
En. Rike land har ofte høy BNP og inntekt per innbygger i forhold til de fattige.
To. Rike land har større jobbmuligheter og for det meste har borgere med et positivt syn på livet
3 Rike land har en aldrende befolkning som vanligvis dør av kroniske sykdommer, mens fattige land har en yngre befolkning base. som dør av forebygges eller mye enklere sykdommer.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------