Stilling: ovs0 > Trine Eeg >

Forskjellen mellom plott og historie

Mange av oss ikke skjønner at det er en forskjell mellom en tomt og en historie, fordi vi referere til handlingen som en historie. Bør imidlertid plottet korrekt bli referert til som historien, som er annerledes enn selve historien.
tomten er kjøttet og bein av historien. det kan bli kartlagt og beskrevet for å belyse kritiske hendelser i løpet av en film, bok eller TV vis. tomten er utviklet for å skape en bedre historie.
historien er ideen, den generelle tema, og det løs tolkning av arrangementet i sin helhet. Du kan enkelt lage den samme historien om og om igjen, og justere tomten for å skape forskjeller. Dette skjer hele tiden i TV-serien, og innenfor sjangeren filmer og bøker.
Kanskje dette er illustreres best gjennom kriminalitet relaterte programmer. Enten du er en fan av Law and Order, Criminal Minds, Bones, eller NCIS, er historien i utgangspunktet den samme. en. det er en forbrytelse som foregår. 2 Det er et team for å etterforske kriminalitet 3 teamet driver kriminalitet løse teknikker som fører dem gjennom en labyrint av utviklingen. 4. Forbrytelsen er løst. Hva gjør en forskjell i hvorvidt du velger å se på hvert enkelt show er plottet. Plottet tar karakterene gjennom de spesifikke bevegelser, vendinger, vendinger, og utviklingen for å nå klimaks.
Utvikle en tomt innebærer stramme detaljer som kan oppsummeres i en setning eller to. Utvikle en historie innebærer å bruke kreativ tenkning, og legge i detaljer, karaktertrekk, og utsmykking for å gjøre historien mer engasjerende.
Når du skriver, plottet er vanligvis avledet først. Du vet hvilken retning du ønsker å ta din historie, og hvordan den kommer til å ende opp der du vil ha den. Et godt utbygd tomt kan skape en utrolig historie, men en godt utviklet historien ikke nødvendigvis indikerer en stor tomt Sammendrag :
en Plot er selve nerven i en historie
2 Tomt utvikling tilsvarer en bedre historie
tre. Story utvikling ikke lik en bedre tomt.
4. den samme historien kan gjentas med endringer i komplottet for å skape forskjellige historier.
fem. Plot utvikling er kort, konkret, og stram.
6. Story utvikling handler om å skape detaljer og utsmykninger for å gjøre tomten engasjerende.
7. tomten er veldig mye som omrisset av historien, mens historien er hvorfor du se eller lese hendelsen.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------