Stilling: ovs0 > Trine Eeg >

Forskjellen mellom islam og buddhisme

Når det gjelder noen av de store religionene i verden, mange mennesker er skeptiske, eller til og med redd for noe som de ikke vet mye om. Her vil vi prøve å gjøre unna med noen av de vanligste misforståelsene angående de to vanligste religionene i verden : islam og buddhismen
Først, la oss ta en titt på hva islam som religion, handler om. det er basert på religiøs bok Koranen, og den bokstavelige betydningen av navnet er " underkastelse til Gud '. En muslim, derfor er noen som sender seg selv til Gud.
Basert på læren av islam som en religion, er det fem oppgaver som muslimer må praktisere innenfor fellesskapet og dette er hva islamsk lov dreier seg. islam er en dominerende religion i Midtøsten, noen deler av Asia og Nord-Afrika Indonesia er den største muslimske landet i verden, med om lag 13 % av befolkningen praktiserer islam religion. arabiske land og de i det indiske sub -kontinentet har også en høy andel av muslimer.
Hva om buddhismen ? Der islam er basert på Allahs ord, er buddhisme basert på ordene til Buddha, eller Siddharta Gautama. Mer enn å være en religion, er buddhisme en filosofi som omfatter en rekke tradisjoner, praksis og tro. der muslimer de fem søylene i islam, buddhister tror på de to store grener av buddhismen, som inkluderer den Theravada, eller " The School of the Elders ", og Mahayana, som er " The Great Vehicle " buddhisme. er en allment praktisert religionen i Sørøst -Asia og Sri Lanka. Deretter la oss ta en titt på de tydelige forskjellene mellom de to religionene. Buddhisme bare introduserte begrepet Gud i de senere doktriner, mens muslimer tror på en Gud kalles Allah. Buddhister mener også at handlingene til en person er avhengig av hans frelse "mens islam ikke tror på frelse.
buddhismen fokuserer ikke for mye på godt og ondt " mens islam anser Allah for å være skaperen av universet, samt å være kilden til alt som er godt og ondt. Endelig er karma noe som buddhistene tror på når du snakker om evig liv ", mens islams syn på det er at evig liv er avhengig av verkene til en person i hans eller hennes nåværende liv mens du følger den islamske banen.
Sammendrag :
en islam er fokusert på de fem søylene i islam, mens buddhismen har to hovedgrener som inkluderer Theravada og Mahayana
to islam er en religion som anser Allah for å være Gud, mens buddhisme bare introduserte begrepet Gud i sine senere doktriner.
tre. Islam er en religion dominerende i Midtøsten og deler av Asia, mens Buddhisme er en dominerende religion i Sri Lanka og Sørøst -Asia.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------