Stilling: ovs0 > Trine Eeg >

Forskjellen mellom HUMøR og TONE

Tone og Mood er litterære elementer integrert i litterære verk. Identifisere tonen og stemningen i litteratur er en viktig ledetråd for å oppdage den litterære tema. Betraktning hvordan forfatteren skaper en tone og stemning hjelper leseren å forstå og sette pris på forfatterens stil.
Tone er en måte, en følelse eller atmosfære forfatteren har ment å sette i historien, eller mot et fag. det kan også betraktes som holdningen eller følelsen av forfatteren mot et emne. tonen kan bli avslørt av forfatterens valg av ord og detaljer. Forfatteren kan bruke en negativ eller positiv tone for sitt arbeid. Noen mulige adjektiver for å beskrive en tone, er alvoret, bitterhet, glede, humoristisk, morsom, sint, ironisk, mistenksom, og mange flere.
følgende er noen eksempler på ' tone ' i setninger :
en jeg vil heller bli her og vente, enn å gå inn i det mørke rommet
setningen ovenfor pålegger at personen er redd.
b. Solen skinner sterkt i engen, la oss gå ut og leke !
setningen ovenfor pålegger at personen er glad eller spent.
c. Jeg ringte min venn i huset deres, sa broren hun ikke er hjemme, men jeg hørte stemmen hennes kommer på linjen.
Dommen pålegger at personen er mistenkelig. Mood er følelsen eller stemningen oppfattes av leseren. det er de følelsene du føler mens du leser. stemningen indikerer en rådende følelse, eller sinnstilstand, spesielt i starten av historien. det skaper en følelse av forventning til lesere av hva som er å følge. Alle valg for innstilling, bilder, gjenstander og detaljer bidrar til å skape en stemning.
Følgende er noen eksempler på ' stemning ' i setninger :
en Natten var mørk og stormfull
Setningen gir deg en skremmende ' stemning '.
b. mannen sparket og kastet stakkars katten ut av huset sitt.
setningen gir deg en følelse av sinne, eller medlidenhet mot katten.
c. det var rikelig med mat, og musikken spilte. Alle var å ha en god tid.
setningen gir deg en stemning av lykke og moro.
Oppsummering :
Tone bare refererer til hvordan forfatteren føles mot motivet, eller mot noe. Du vil vite hva forfatterens tonen antyder av ordene han bruker.
Selv om « humør », refererer til følelsen av atmosfæren forfatteren beskriver. Det er hva forfatteren gjør du føler deg når du leser hans skrifter. du kan lese en setning, og føler deg trist, glad eller sint.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------