Stilling: ovs0 > Trine Eeg >

Forskjellen mellom BMI og ASCAP

BMI, eller Broadcast Music Incorporated, ASCAP, eller American Society of Composers, og Forfattere og utgivere er selskaper som gir ytelse lisenser til låtskrivere og musikkforlag.
Selv disse to er forbundet med sang og musikk, de har mange forskjeller. en av de forskjeller som kan bli lagt merke mellom BMI og ASCAP, er i medlemskapet. Mens ASCAP er en sammenslutning bestående av låtskrivere, tekstforfattere, komponister og musikk utgivere, er BMI bare en sammenslutning av kringkastere. Med andre ord, er BMI bare et aksjeselskap forening.
Forfatter-og musikkforlag dannet ASCAP i 1914. På den annen side, kringkastingssektoren dannet BMI i 1939. I forhold til eierskap, forfattere og utgivere eier ASCAP. På den andre hånden, radio og fjernsyn kringkastere egen BMI.
ASCAP styret består av 12 utgivere og forfattere, som velges hvert annet år. Sendingen aksjonærer, og en BMI ansatte, velger styret i BMI.
Mens forfattere og forleggere er veldig mye involvert i ASCAP, har de ingen si i BMI. BMI eier ingen generalforsamlinger. På den annen side, den ASCAP, som består av en Styret og en Board of Review, møter med jevne mellomrom.
i BMI, er kontrakten for forfattere i to år, og kontrakten for utgivere er på fem år. det er også kort sikt kontrakter. det er også visse forskjeller i betalingen struktur. BMI startet betalt liveopptredener i 1996, og den ASCAP startet den samme i 1993. Mens ASCAP avtale med sine medlemmer innebærer kontraktsmessig forpliktelse, ikke BMI ikke har noen kontraktsmessig forpliktelse overfor forfattere og forleggere.
Oppsummering
en. Den ASCAP er en sammenslutning bestående av låtskrivere, tekstforfattere, komponister og musikk utgivere. på den annen side, er BMI en sammenslutning av kringkastere.
to. forfatter-og musikkforlag dannet ASCAP i 1914. på derimot dannet kringkastingssektoren BMI i 1939.
tre. den ASCAP styret består av 12 utgivere og forfattere, som velges hvert annet år. Sendingen aksjonærer, og en BMI ansatte, velger BMI styret.
4. forfatter og utgivere eier ASCAP. På den annen side er BMI eies av radio og fjernsyn kringkastere.
5. Mens ASCAP avtale med sine medlemmer innebærer kontraktsmessig forpliktelse, ikke BMI ikke har noen kontraktsmessig forpliktelse overfor forfattere og forleggere.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------