Stilling: ovs0 > Trine Eeg >

Forskjellen mellom kultur og etno kultur

Det finnes ulike måter Kultur kan defineres, men uansett definisjon, er kultur definert med hensyn til en gruppe mennesker eller dyr. En gruppe mennesker som bor sammen har en tendens til å vedta en lignende sett av normer der de bor, som kan bli referert til som deres kultur. kultur er den unike måten folk som bor i en gruppe eller i et samfunn reagerer på ulike situasjoner i livet. Helt fra fødselen, individer lære fra de som bor nærmere dem, og de vil ta på de felles verdiene i livet hvis de flytter til et annet samfunn der de kan ha til å vedta at samfunnets verdier, derav kultur. Kultur kan også være en prosess som samfunn skape identiteter å avvike fra hverandre, men mennesker samlet, uansett hva samfunnet eller sted, har en distinkt kultur fra dyr som en helhet. I sosiologi, en gruppe mennesker eller et fellesskap med enhetlig kultur og etnisitet er kjent som en ethnoculture. for en ethnoculture å være i tilværelsen det må være en ubrutt og ublandet slektslinje som opprettholder sin kultur i verdier, tradisjoner, kunst og filosofi, sammen med den tilsynelatende vanlig, men merkbart ulike måter barn er hevet, hvordan maten tilberedes og hvordan hus og frieri ritualer er observert. Vanligvis medlemmer fra en ethnoculure er ikke veldig gjestfrie overfor mennesker av en annen rase leve blant dem fordi de ser dem som ' diluters '. Tror de at hvis en person fra en annen ethnoculture eller rase liv blant dem, de kunne ha noen av sine verdier effektivt oppløst ethnoculturally, noe som gjør dem " svakere ". det er ikke nødvendigvis sant at en ethnoculture vil vurdere 'utenforstående ' som mindreverdig, men snarere de føler det som et grunnleggende instinkt for å bevare sine kjerneverdier av etnisitet og rase så de ville føle motivert hvis ingen 'utenforstående' levde blant dem.
Gjennom verdier som tro, tro, skikker, kunst, livsstil, matlaging vaner og handel måter var kultur kunne utvikle og utvikles over tid. Når kulturen utviklet det ga identiteter til samfunn der ens kultur kan identifiseres basert på hvor han etablerer disse felles verdier. Verdt å merke seg er at felles verdier er lik i forskjellige kulturer, men hvordan de er etablert er forskjellig og det er hvordan ulike kulturer er identifisert fra hverandre.
Oppsummering :
en. Kultur bort fra etnisitet, mens etnisitet er en sentral del av ethnoculture.
To. I en kultur outsidere er mer velkommen og kan lett integrere mens i en ethnoculture, er 'utenforstående' vanligvis virke som ' diluters '.
tre. Kultur sprer seg og utvikler seg raskere som folk tilpasse seg nye kulturer mens ethnocultural verdiene er mer bevoktet og vil ikke utvikle seg raskere.
4. An ethnoculture kan være en del av en kultur, for eksempel kan du ha et samfunn av jødiske folk ( andel etnisitet og kultur ) i en større vestlig kultur.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------