Stilling: ovs0 > Trine Eeg >

Forskjellen mellom ironi og sarkasme

I henhold til definisjonen av en ordbok en ironi er bruken av ordet eller setninger som uttrykker en helt annen betydning enn den bokstavelige betydning, der sarkasme er bruk av ord som er litt sarkastisk og ment å gjøre noen offer for latterliggjøring.
nå når det kommer til forskjellen mellom ironi og sarkasme, er sarkasme faktisk en institusjon eller del av ironi på en måte, men det brukes mer spesifikt å såre og fornærme den person personlig. angrepet er mer personlig og bevisst i naturen og dette er kun brukt av folk når de er sinte eller ikke liker den personen de snakker med.
Oftere enn ikke, er sarkasme også mer nedsettende og virkelig krenkende. Men selv om dette er tilfelle mange mennesker fortsatt bruker sarkasme for å skjule sine sanne følelser, og det rareste er at selv venner bruker denne til hverandre som en butt av spøk eller en måte å fortelle vennene sine hvor de egentlig føler. bare alltid huske på at du bør også ta hensyn til din obligasjon med at noen. Hvis båndene er virkelig sterke og testet så kan det være greit å bruke sarkasme gang en stund, siden det kan ødelegge forholdet ditt hvis sarkasme som brukes er helt sårende.
Ironi, derimot er en mer subtil måte å uttrykke hvordan du virkelig føler, men uten egentlig å si og skade dem. Høres forvirrende ? En ironi uttrykker et ord som ikke egentlig hva du ville si. Som når du sier uttrykket « over the top " eller " vei over hodet " til en annen person, er det en behersket måte å si at, «Kanskje de bør tenke på det første", fordi de kanskje ikke være i stand til eller ikke har kapasitet til å gjøre det.
Videre kan ironi brukes ikke bare i ord men også i situasjoner hvori omstendighetene er mer ironisk. Ironi er absolutt ikke vant til å fornærme en annen person direkte eller indirekte. Med andre ord vil ironi toner og levering alltid være humoristisk og noen ganger kan sees på som livets practical joke. Så hvis du er en ved mottak slutten av en ironi, kan du selv ler av hele greia og kanskje ikke engang gidder å se inn i den virkelige betydningen av at ironi.
nå som vi har trukket linjen og ha definere den virkelige meningen eller forskjellen mellom ironi og sarkasme, ville det være lett å sammenligne hvilke ord er en ironi og hvilken som er sarkasme.
Husk alltid, er at sarkasme ekkel og ikke veldig bra, spesielt hvis det sarkasme er rettet mot deg. Selv om du ikke er den tiltenkte offeret, er det fortsatt ikke morsomt å bruke sarkasme, med mindre selvfølgelig situasjonen krever virkelig for det
Oppsummering :
en Sarkasme brukes mer spesifikt å såre og fornærme den personen personlig, mens ironi, derimot, er en mer subtil måte uttrykke hvordan du virkelig føler.
2. ironi toner og levering vil alltid være humoristisk og noen ganger kan sees på som livets practical joke, mens sarkasme er ekkel og ikke veldig bra.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------