Stilling: ovs0 > Trine Eeg >

Forskjellen mellom vitaminer og mineraler

Vitaminer og mineraler er nødvendig for å opprettholde en sunn kropp. Som vitaminer og mineraler er nødvendig for å opprettholde en sunn kropp, noen anser de to å være den samme. Vel, de er rent forskjellig fra hverandre i alle aspekter. den eneste likheten at de to har er at de er nødvendig for å opprettholde en sunn kropp.
en av de viktigste forskjellene mellom vitaminer og mineraler er at det tidligere er en organisk forbindelse, og er senere en uorganisk forbindelse. Mens Vitaminer kommer fra planter og dyr, kroppen få mineraler fra jord og vann.
Vitaminer kan differensieres som vannløselige og fettløselige. Minerals på den annen side kan deles inn i makro mineraler og sporstoffer. vannløselige vitaminer må tas med vann og de er ikke lagret i kroppen. Men fettløselige vitaminer blir oppløst i kroppens fettceller og bli lagret. Makro mineraler er de mineraler som er nødvendige i store mengder av kroppen. spormineraler er nødvendig bare i små mengder. Kommer til forskjellen i deres kjemiske form, mineralene er mye enklere enn vitaminer. Mens alle vitaminer er nødvendig for kroppen, er alle mineraler ikke nødvendig. Noen av vitaminer som er nødvendig inkluderer vitamin, B, C, D, K og E. ? Kalsium, magnesium, sink, jod, natrium, kobber, krom, jern, svovel, mangan, kalium og fosfor er noen av de mineraler som er viktig for kroppen.
Mens matlaging, er vitaminer lett ødelagt fordi av varme eller kjemiske midler. Som sådan må man være mer forsiktig i matlaging og oppbevaring. På den annen side, mineraler er ikke sårbare for varme, kjemiske reaksjoner eller sollys. Mens vitaminer er ødeleggbare, mineraler er uforgjengelig.
vitaminer kan bli kalt som kjemiske forbindelser og mineraler kan sies å være kjemiske elementer. de vitaminer og mineraler utføre forskjellige funksjoner i kroppen. for eksempel vitaminer hjelper i frigjøre energi fra maten, utvikle røde blodceller, blodpropp og er nødvendig for å opprettholde en sunn hud, øyne og hår. Mineraler kan hjelpe i bein og tenner formasjon, blod koagulasjon, muskel sammentrekning og også i tråd syre -alkalisk balanse i blodet.
Oppsummering
en. ? Vitaminer er organiske forbindelser og Mineraler er uorganiske.
To. Mens Vitaminer kommer fra planter og dyr, er mineraler fikk fra jord og vann.
3. ? I kjemisk form, mineralene er mye enklere enn vitaminer.
4. Mens alle vitaminer er nødvendig for kroppen, er alle mineraler ikke nødvendig.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------