Stilling: ovs0 > Trine Eeg >

Forskjellen mellom nasjonalisme og patriotisme

Nasjonalisme og patriotisme både viser forholdet mellom en individuell mot hans eller hennes nasjon. De to er ofte forvirret og ofte antas å bety det samme. Men det er en enorm forskjell mellom nasjonalisme og patriotisme.
nasjonalisme betyr å gi mer vekt på enhet ved hjelp av en kulturell bakgrunn, herunder språk og kulturarv. patriotisme gjelder til kjærligheten for en nasjon, med mer vekt på verdier og tro.
Når man snakker om nasjonalisme og patriotisme, kan man ikke unngå den berømte sitatet av George Orwell, som sa at nasjonalisme er «den verste fiende av fred ". Ifølge ham, er nasjonalismen en følelse av at ens land er bedre enn en annen i alle henseender, mens patriotisme er bare en følelse av beundring for en livsstil. Disse begrepene viser at patriotisme er passiv av natur og nasjonalisme kan være en litt aggressiv.
patriotisme er basert på hengivenhet og nasjonalisme er forankret i rivalisering og harme. Man kan si at nasjonalismen er militant av natur og patriotisme er basert på fred.
de fleste nasjonalister anta at deres land er bedre enn noen annen, mens patrioter tror at deres land er en av de beste og kan forbedres på mange måter. Patriots har en tendens til å tro på vennskapelige forbindelser med andre land, mens noen nasjonalister gjør det ikke. I patriotisme, er folk over hele verden anses likeverdig men nasjonalismen innebærer at bare de som tilhører ens eget land bør vurderes en er lik.
En patriotisk person tendens til å tåle kritikk og forsøker å lære noe nytt av det, men en nasjonalistisk kan ikke tolerere noen kritikk og mener det er en fornærmelse.
Nasjonalisme gjør en til å tenke bare på ens landets dyder og ikke dens mangler. Nasjonalisme kan også gjøre en foraktelig av dyder andre nasjoner. Patriotism, derimot, gjør gjelder å verdsette ansvar i stedet for bare å verdsette lojalitet mot ens eget land.
Nasjonalismen en prøve å finne begrunnelse for feil som blir gjort i fortiden, mens patriotisme gjør folk til å forstå både mangler og forbedringer gjort
Oppsummering :
Patriot : uttrykker følelser av kjærlighet til sitt land på en passiv måte
Nationalist : tilstreber uavhengighet og de interesser og dominans av en nasjon og uttrykker sin kjærlighet eller omsorg for landet i en aktiv politisk måte.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------