Stilling: ovs0 > Trine Eeg >

Forskjellen mellom moral og verdier

Moral og verdier er en del av de atferdsmessige aspekter av en person. Det er ikke mye forskjell mellom moral og verdier, men begge er korrelert til hverandre. Er moral dannet fra medfødt verdier. Moralske er et system av oppfatninger som undervises for å avgjøre godt eller dårlig, mens verdier er personlige oppfatninger eller noe som kommer innenfra. Disse er følelsesmessig knyttet til å bestemme riktig eller galt. Moral ha mer samfunnsmessig verdi og aksept enn verdier, derfor en person er dømt mer for hans moralske karakter enn verdiene. En sies å være umoralsk for en person uten moral, men ingen slike begrep er der for den personen uten verdier
. <- ! Adsensestart->
En annen forskjell mellom moral og verdier er som moralsk er en motivasjon eller en nøkkel for å lede et godt liv i riktig retning, mens verdien er imbibed innenfor en person, kan det være dårlig eller bra, avhengig av personens valg. det kan også bli kalt som intuisjon eller kall hjertet. Moral ikke bestemme verdiene, men er dannet på grunn av verdiene. Moral bidrar til systemet av tro og er verdier som vi får fra samfunnet. Moral kan være relatert til de religion, politisk system eller en virksomhet samfunnet. Inkluderer Business moral rask service, kvalitet, kvalitet og sikkerhet. en praksis alle de moral mens du kjører en bedrift, men verdiene kan ikke sammenfallende med dem derfor disse moral ikke kommer innenfra en person, men blir undervist av den sosiale gruppen og må følges. på den andre siden verdiene er standarder for å dømme riktig eller galt, godt eller dårlig, rettferdig eller urettferdig. De er de grunnleggende prinsippene som gir veiledning til en person til å vurdere fordelene og demerits av en ting. Verdier inkludere mot, respekt, patriotisme, ærlighet, ære, medfølelse osv. Alle disse er ikke obligatorisk med samfunnet, men avhenge av individuelle valg.
slutt forskjellen mellom moral og verdier er at moral er som bud satt av de eldste og skal følges av etterkommerne. de kan settes ved Ones eldste eller religiøse lærere eller ledere i samfunnet som ønsker å lede folk bort fra umoralske tanker. Man alltid skattene de moral gjennom livet, og de aldri forandre seg med tiden eller forholdene. Mens på den andre siden verdiene ikke er satt av samfunnet eller lærere, men styres av en privatperson. Verdier betyr ikke at det er alltid rett å gjøre det. Uansett er verdifullt for en person kan ikke være den samme for den andre. Derfor er det personlige aspektet og endringer i henhold til ulike situasjoner med tid og behov.
Oppsummering :
en moral er generelt undervist av samfunnet til individet mens verdiene komme innenfra.
2. Moral fungere som en motivasjon for å lede et godt liv mens verdiene kan kalles som en intuisjon.
tre. Moral er knyttet til ens religion, business eller politikk mens verdier er personlige grunnleggende tro eller prinsipper.
4. Moral er dypt sitter mens verdiene holder på å endre med tid og behov.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------