Stilling: ovs0 > Trine Eeg >

Forskjellen mellom Bharatanatyam og kathak

Bharatanatyam og Kathak er klassisk dans former for India. Selv om det er mange likheter mellom de to, finnes det mange forskjeller også.
Bharatanatyam er en sør indisk dans form, mer spesifikt sett stammer den i delstaten Tamil Nadu. og så dansen er ofte ledsaget av klassiske tamilske sanger og musikk. Kathak er en nord indisk dans form og det ble utviklet av nomader som ble kjent som de Kathaks.
Bharatanatyam var en kunst utført ved tempelet danserne og ble alltid ledsaget av Carnatic musikk. Senere disse dansene ble utført i domstolene i Sør indiske konger. Kathak ble for det meste utført i domstolene i de muslimske Rajas. Det pleide å skildre Raasalila mellom Krishna og Radha.
<- adsensestart->. I Bharatanatyam, bruker danseren mange mudras og hippe bevegelser for disse bevegelsene meste av det sceniske rommet brukes bevegelser Bharatanatyam dansere ligner bevegelsene i dans brann eller. flamme. i Bharatanatyam, har danseren til å gjøre mer av det sittende Postures eller bøyde knær positurer. Men i Kathak, danseren danser hele i en stående stilling. Det er begrenset eller ingen hippe bevegelser.
Bharatanatyam er en danseform som er basert eller utviklet seg fra historiene om Shiva og Kathak fokuserer mer på fortellingen om Radha og Krishna. I Kathak danseformen, når du utfører den delen av Krishna, lukkes danseren øynene litt og ser drømmende. blikket av danseren ikke oppfyller noens øyne i salen.
i Bharatanatyam danseformen, bærer danseren unike smykker sett og kostymer er i ulike varianter avhengig av ytelse. Disse kjolene ikke begrenser bevegelsene under dansen og er vanligvis fritt slitt. Kostymene blir stort sett veldig flott og elegant. Den tunge ansikt og hår makeup gir en spesiell og himmelsk utseende til danseren. for Kathak forestillinger kostyme er vanligvis en sari for kvinner og dhoti for menn i dag lange skjørt og topper, kjent som lehenga cholis blir slitt av de kvinnelige Kathak danserne The Mughal periode drakt av den mannlige Kathak. dansere var kurta churidars med caps.
De melodier og tekster av danseformer varierer i stor grad. Så følelsen av danseformer når du hører det med øynene lukket er veldig forskjellig. For Bharatanatyam, Sør indiske musikal instrumenter som mridangam, Veena, fiolin, og nagaswaram brukes musikken til Kathak forestillinger arrangeres med de instrumentene som Ghungaru, harmonium, bansuri, sitar, sarangi, og sarod
Summary. :
en. Kathak er en danseform i Nord- India, mens Bharatanatyam opprinnelse i Sør- India.
to. De musikalske instrumenter som brukes i Kathak er hovedsakelig bansuri, tabla, sarangi, og sarod. I Bharatanatyam, de instrumenter som brukes mest er mridangam, nagaswaram, og Veena.
3. De kostymer av Bharatanatyam er svært store, mens det av Kathak er meget enkle celler vanligvis.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------