Stilling: ovs0 > Trine Eeg >

Forskjellen mellom self- stiger og alt - formål ( mel )

Mel er en av de mest brukte pulver stoffer i matlaging og koking. Mel er laget av sliping hvete, en stift avling eller plante i mange land og kulturer i verden.
Siden brød ( og alle dens påfølgende typer og klassifiseringer av biprodukter ) er et produkt av mel, og også en stift mat, er det mange typer mel som eksisterer for å produsere ulike typer mat produkter.
En av de mest anerkjente typer mel er hvetemel. Som navnet tilsier, er denne type mel svært nyttig og kan brukes på mange måter. Det er ofte funnet i lokale matbutikker og er ofte utgangspunkt for andre typer mel. All- formål eller vanlig mel består av bakken hard og myk hvete. Det kan videre klassifiseres og selges som beriket, bleket eller ubleket. Denne type mel inneholder gluten, som regel har et anslag på 8 til 11 prosent protein i. sin produksjon
Nærmere klassifisering av hvetemel inkludere; beriket, bleket eller ubleket mel. Bleket mel inneholder mindre protein eller gluten i forhold til ubleket mel. Hver type mel har egne bruksområder i ulike brødprodukter. På den annen side, har beriket mel lagt jern og B- vitaminer som tiamin, niacin, riboflavin, og folsyre.
hvetemel ikke stiger mindre en leavening agent legges (eller som oppskriften angir ). hvetemel kan kjøpes i store volumer og kan lagres på et kjølig og tørt sted i ca åtte måneder i en forsvarlig lukket beholder. Melet kan også bli nedkjølt opp til ca et år.
På den annen side, er selv stigende mel typen mel som inneholder bakepulver og salt. Bakepulver, eller leavening agent, er ansvarlig for at melet å stige på egen hånd. Målt i ernæringsmessig verdi, har selv stigende mel lav protein, og dens anvendelse ( i baking ) vanligvis ikke kaller for ekstra bakepulver eller salt. Self- stigende mel kan gjøres fra alle formål mel. Recipes for denne type mel varierer, men metoden er enkel. Bare legg en hel enhet av bakepulver og en halv enhet av salt til hvetemel. Kombinerer alle elementene /ingredienser vil resultere i self- rising mel.
Annen Hovedforskjellen mellom disse to typer av mel er deres smak. hvetemel har ikke en smak stund selv stigende mel har et snev av salt. Siden begge typer mel ligner i farge og utseende, er dette smakstest ofte den metoden som brukes å identifisere en type mel fra en annen.
i mange baking, indikerer oppskriften vanligvis hvilken type mel involvert i prosessen. Både hvetemel og self- stigende mel kan byttes ut med hverandre, men det bør en nøye tillegg eller fratrekk av ingredienser, spesielt bakepulver som leavening agent og mengden av salt.
Oppsummering :
en Hovedforskjellen mellom all-formål (eller vanlig) hvetemel og self- stigende mel er sammensetningen av begge typer hvetemel har ingen ekstra midler eller ingredienser mens selv. stigende mel har hvetemel, bakepulver og salt. bakepulver fungerer som leavening agent i melet.
to. En annen forskjell er at proteininnholdet i begge mel. hvetemel har et høyere proteininnhold enn selv stigende mel.
tre. Smaken er også en indikator for å identifisere hver type mel. Self- stigende mel har en svak saltsmak mens hvetemel har ingen smak.
4. Self- stigende mel kan være laget av hvetemel, mens hvetemel kan gjøres ved å kombinere og sliping både myk og hard hvete. Derfor er hvetemel en komponent for å gjøre selv stigende mel.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------