Stilling: ovs0 > Trine Eeg >

Forskjellen mellom sviske og plomme

Planter som tilhører slekten Prunus, for eksempel kirsebær, dyrkes som prydplanter og også for deres frukter. Mandler er dyrket for sine frø, og aprikoser, fersken og plommer er dyrket for deres frukter. ? fruktene av plomme anlegget er enten spises fersk eller tørket. ? tørkede plommer kalles også svisker.
Plum tilhører planteslekten Prunus som er en slektning av fersken, aprikos, kirsebær, og mandel. ? Det er en drupe, som er en frukt som har en hard stein grop rundt sine frø som ikke lett atskilt fra legemet. ? Den har en søt og samtidig terte smak og er veldig saftig.
Den kan spises fersk, gjort til saft, syltetøy, eller vin, brukes som ingrediens i mat eller tørket. ? Plommer er en god kilde til vitamin C, vitamin A, vitamin B2, og kalium. ? De er også fulle av kostfiber, karbohydrater, natrium, mineraler og aminosyrer. Det finnes over 2000 varianter av plommer som kommer i forskjellige former og farger. ? Noen er oval og andre er hjerte -formet, men den vanligste er rund-formede plommer. ? Fleste plommer er rød når moden, men det er noen varianter som er lilla, blå-svart, rødt, grønt, gult, og gult.
Når tørket, blir plommer kalles svisker, men det sviske frukten kommer fra en annen type anlegg enn plommer. ? Selv om den samme slekten ( Prunus ) som plommer, som gjør det en type eller rekke plomme, svisker ha groper som er enklere å fjerne fra kjøtt i motsetning til alle andre typer plomme.
De er ovale og er blå eller lilla i fargen når moden. ? De er brukt i matlaging. Mens de fleste plommer er konsumert fersk, er svisker meste tørket eller laget til sviske juice. ? Tørkede svisker og sviske saft er kjent for sine avføringsmiddel effekter.
Sviske saft er utarbeidet av dampende svisker som produserer naturlig avføringsmiddel dihydrophenylisatin som hjelper i muskelsammentrekninger. ? sviske saft og tørket svisker hjelpe regulere fordøyelsessystemet fordi de er rike på kostfiber.
svisker er vanligvis spist av de eldre som medisiner for forstoppelse og slik at de er forbundet med dem. ? Å gjøre svisker mer attraktivt for den yngre markedet, har produsentene endret produkt navnet svisker inn tørkede plommer
Oppsummering :
  1. En plomme er en plante av slekten Prunus den harde gropen som ikke lett adskilt fra kjøtt sitt mens en sviske er også en plante av slekten Prunus, men det er vanskelig pit kan skilles fra kjøtt dets lett.
  2. En plomme er en slektning av kirsebær, fersken og mandler mens en sviske er en rekke eller en type plomme.
  3. fleste varianter av plommer har røde skinn når moden, men svisker ha blå eller lilla skinn når moden.
  4. Svisker er oval-formet, mens andre typer plommer er enten hjerte -formet eller rund -formet.
  5. Svisker er vanligvis tørket eller laget til sviske saft mens de andre typene av plomme er for det meste spises fersk.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------