Stilling: ovs0 > Trine Eeg >

Forskjellen mellom scalloped og gratinerte poteter

Poteter er planter som har stivelsesholdige knollene og forbrukes i de fleste deler av verden som en viktig kilde til karbohydrater. De er betraktet som en stift mat for folk flest ligner ris, mais, og hvete. De oppsto i Peru og ble brakt til Europa av spanske sjømenn.
Bortsett fra karbohydrater, poteter inneholder også fytokjemikalier som fenoler og karotenoider, kalium, thiamin, folat, riboflavin, niacin, magnesium, jern, sink og fosfor. De er også rike på kostfiber som beskytter mot tykktarmskreft, senker kolesterolet, og bidrar til å redusere fett.
Poteter brukes til å lage vodka og andre alkoholholdige drikkevarer, og industriformål har også blitt funnet for dem. de er oftest tilberedt som mat, men enten hele eller skivet, skrelt eller ikke, krydret eller unseasoned. To populære måter å tilberede poteter er som scalloped poteter eller gratinerte poteter. scalloped poteter er en type gryte som har flere forskjellige versjoner, inkludert amerikanske og irske seg. Disse er laget med tynne skiver poteter tilberedt med ost, melk, fløte, og brødsmuler. Man skulle tro at den inneholder kamskjell, som er en type skalldyr, men det gjør ikke. The Old engelske ordet collop fra det gamle franske schnitzel ment oppskåret kjøtt som er hvordan potetene er utarbeidet i scalloped poteter.
Noen versjoner av fatet har kjøtt som ingredienser, men de er alle bakt i en time ved 350 grader Fahrenheit. Det er spist som en ferie måltid og kan tilberedes timer i forveien. I Frankrike og de fleste fransk-talende land, kalles det Potetgrateng eller gratinerte poteter.
Gratinering er prosessen med matlaging mat enten varmes opp av en grill, kjele, eller bakt. Ingrediensene er blandet sammen og plassert i en grateng fatet da toppet med brødsmuler, revet ost, egg og smør for det å ha en brunet skorpe.
begrepet gratinering kommer fra det franske ordet gratter som betyr å skrape og gratine som betyr skorpe eller hud. Bortsett fra poteter, kan kjøtt, fjærfe, fisk, pasta, grønnsaker, og krabbekjøtt også være forberedt gratinert.
Uansett ingredienser du bruker for det, og uansett hvilken vei du koker det, eller hvordan du kaller det, scalloped poteter eller gratinerte poteter er svært næringsrik, meget tilfredsstillende, og utrolig deilig retter som høytidene ikke kan unnvære.
Oppsummering :
en scalloped poteter er en potet rett som ligner på en gryte med poteter, ost, melk, fløte, og brødsmuler mens gratinerte poteter er et begrep som brukes for en potet rett som er forberedt som scalloped poteter.
to. Scalloped poteter fikk sitt navn fra det gamle engelske ordet collop som betyr å skjære i tynne skiver mens gratinerte poteter fått sitt navn fra den franske ord rivjern og gratine som betyr å skrape og skorpe eller hud, henholdsvis.
3. scalloped poteter er bakt og så er gratinerte poteter, men gratinerte poteter kan også tilberedes på en grill eller kjele.
4 Kun poteter er forberedt scalloped mens kjøtt, fisk, grønnsaker, pasta og krabbekjøtt er også forberedt gratinert.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------