Stilling: ovs0 > Trine Eeg >

Forskjellen mellom erter og bønner

erter og bønner er lett identifisert på feil måte med hverandre fordi de er både belgvekster og frø De er også medlemmer av en og samme familie-. Den Leguminosae ( nå kjent som Fabaceae ) Det er bare at de har betydelige forskjeller som ikke bør overses.
fremst er bønner beskrives som store frø planter. begrepet Bean er faktisk brukes til å beskrive frø av brede bønner. senere er dens beskrivelse utvidet til å dekke dem som tilhører slekten Phaseolus som vanlig og runner bønner. Bønner også omfatte spiselig frø og pods av urter. Tilsvarende frøene av andre ikke-Leguminosae busker eller trær som i tilfelle av kaffe og kakao, som fortsatt regnes bønner fordi de begge ligner vanlige bønner. Andre frø som vanilje bønner blir referert til som sådan fordi de ligner lignende pods som naturlige bønner Det finnes mange typer bønner som de franske bønner, Runner bønner, tørking bønner, og bondebønner ( Fava bønner i amerikanske regioner ).
Peas er en del av slekten Pisum og specie sativum. I typisk matlaging, er erter betraktes som grønnsaker, men de er fremdeles en naturlig forekommende frukt. Fleste erter vises som runde frø inne i pea pods. Dette avling trives i kjøligere sesongen. Det er derfor de er vanligvis plantet vinteren eller før utbruddet av sommeren ( fortsatt varierer med en bestemt plassering ). Hver ert sies å veie innenfor 0. 1-0. 36 gm. på en snitt. Peas er vanligvis sådd dyp (30 til 40 mm. ) enten i dobbelt-eller smalere rader. De primære ert sortene som dyrkes i dag kan nå en høyde på 450 til 1500 mm. med Greenfeast erter blir svært godt kjent. Andre erter som er stadig mer populært er sukkererter og sukker snap erter.
Den mest tydelige forskjellen mellom de to er karakteristisk for deres stammer. Peas har uthult stengler mens bønner har mer solide seg for enten legume, de høyere de trenger trellises å skikkelig vokse og fungere som støtte fleste bønner bare hyssing seg over deres støtte mens de erter bruker sine tentakler (. fra sine blader ) til hyssing. i denne forbindelse, bønner mangler tentakler sammenlignet med erter.
Dessuten er mønsteret av cotyledon utvikling også annerledes i den forstand at disse strukturene kommer ut fra bakken i tilfelle av bønner mens de erter disse cotyledons ikke dukke opp. Beans, spesielt de som klatrer, blir sådd innenfor et bredere spekter av dybde enn erter på rundt 25 til 50 mm
Oppsummering :
en Peas er preget av sine hule stengler mens bønner eie mer solide stengler.
to. generelt bønner mangler tentakler, sammenlignet med erter som bruker deres blad tentakler til hyssing.
3. Peas blir behandlet som grønnsaker i riket av matlaging selv om de er vanligvis frukt.
4. Med hensyn til cotyledon utvikling, bønner har sine cotyledons dukker opp fra bakken i motsetning til i tilfelle av erter.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------