Stilling: ovs0 > Trine Eeg >

Forskjellen mellom crossover og SUV

Traveling på ulendt terreng har alltid vært taxing til biler. Å forhandle med denne type terreng med en dårlig egnet kjøretøy inviterer katastrofer og ulemper. Er imidlertid en type kjøretøy gjort for kjøring på eller av veien. denne typen kjøretøy kalles en off -road kjøretøy off -road kjøretøyer er i stand til å kjøre utenfor asfalterte eller grus overflater Disse kjøretøyene skiller seg fra andre typer ved å ha dyp og åpne trinn, samt å ha en fleksibel suspensjon, og noen av denne typen bruker caterpillar spor. En av de vanligste bruksområdene for denne typen kjøretøy er for sightseeing i områder som er borte fra fortauet. Fordi disse kjøretøyene har høy clearance og trekkraft, er de i stand til å få tilgang til stier med grove og lite trekkraft flater som stier, skogsbilveier og sanddynene.
en av de første av de off- road kjøretøyer kom fra ideen om en fransk militær ingeniør ved navn Adolphe Kégresse mens han jobbet for tsar Nikolaj II av Russland. Kégresse utformet en gummi caterpillar spor som han navngitt som en Kégresse spor. Sporet benytter en fleksibel belte som kan monteres på en konvensjonell bil og snu den til en halv spor som gjør bilen kjøre jevnere på ujevnt og mykt terreng. I 1917, etter den russiske revolusjon, returnerte Kégresse til Frankrike, hvor systemet han designet ble brukt på Citro ? n biler for både off- road formål og for militære kjøretøy. Noen av disse kjøretøyene ble gitt til Overland ekspedisjoner, de som blir sponset av Citro ? n, for å krysse Nord-Afrika og sentral-Asia. i de følgende årene ble disse kjøretøyene gjort mer behagelig, og produsentene lagt til flere luksusvarer til dem. Disse kjøretøyene snart utviklet seg til SUVer, etterkommere fra både kommersielle og militære kjøretøyer, som World War II Jeep og Land Rover. De videre utviklet seg til Crossover kjøretøyet som ofrer energiverk og off -road egenskapene i bytte for bedre on- kjøreegenskaper og luksus. den SUV, eller Sport Utility Vehicle, er bygget på en lett-lastebil chassis. Disse kjøretøyene kommer ofte utstyrt med firehjulstrekk som gjør at alle fire hjulene på bilen for å motta dreiemoment fra motoren samtidig som gir bedre kontroll for både on-road og off -road bruk. Dette gjenspeiler også dens evne til å brukes som en off -road kjøretøy. Men ikke alle firehjulsdrevne biler er ansett som en SUV. Enkelte SUVer har slepe kapasitet på pickup lastebiler, og noen av dem har passasjer bærer trekk av en minivan eller en sedan. Det er også noen SUVer som kan betraktes som lette lastebiler og deler samme bil plattform av pickup lastebiler. SUVer har karakteristikkene av å ha høy bakkeklaring, blir stående, ha en boxy kropp, og en høy hip- punkt.
Den nyere Crossover kjøretøyet er bygget på en bil plattform og kombinerer noen av de funksjonene i en SUV. Disse designelementer omfatter høy innvendig emballasje, høy hip-punkt, høy bakkeklaring, eller firehjulsdrift evne. det inkluderer også andre funksjoner i en passasjer kjøretøy plattform, uavhengig bakhjulsoppheng, bedre på kjøreegenskaper og bedre drivstofføkonomi. Disse typer kjøretøy bare har lette terrengegenskaper grunn av endringen i. utforming
Summary :
en. Off -road kjøretøyer brukes til å forhandle med røffere terreng og ble designet av en fransk militær ingeniør ved navn to. Adolphe Kégresse. Forgrening ut av denne typen biler er SUV som fremdeles har evnen til å gå off -road, men tilbyr mer luksus.
tre. en crossover kjøretøy er en nyere konstruksjon i forhold til SUV. Denne typen kjøretøy har noen av funksjonene til SUV, men ofrer off -road muligheter for bedre drivstofføkonomi og bedre på kjøreegenskaper.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------