Stilling: ovs0 > Trine Eeg >

Forskjellen mellom HDPE og PVC

Plastmaterialer er svært elastisk og smidig. De kan bli formet, presset eller støpt inn i ulike former. De er hovedsakelig laget av olje og naturgass. Er det to typer plast, termoplast og herdeplast polymer
Mens herdeplast polymerer kan smeltes og støpes bare en gang, bo fast når den er avkjølt, kan termoplast være smeltet og formet gjentatte ganger og er derfor resirkulerbare <. br /> termoplast er brukt i fremstillingen av containere, flasker, drivstofftanker, sammenleggbare bord og stoler, boder, plastposer, kabel isolatorer, ballistiske plater, basseng leker, møbler, klær, og for rørsystemer.
Det finnes flere typer termoplast, og de er klassifisert som amorfe eller semi-krystallinske. To av disse er PVC ( polyvinylklorid ), som er amorfe og HDPE (high density polyethylene) som er semi -krystallinske. Begge er råvareprisene polymerer Polyvinylklorid ( PVC ) er en billig og holdbar vinyl polymer som brukes i byggeprosjekter det er den tredje mest brukte plast etter polyetylen og polypropylen og er mye brukt i. produksjon av rør. Den har lav vekt og høy styrke og er svært populær i rør programmer både over bakken og under bakken. Den er egnet for bruk i direkte begravelse og grøfteløs installasjoner fordi det er veldig sterk.
Polyetylen med høy tetthet ( HDPE ), derimot, er en polyetylen termoplast som er laget av petroleum. Det har høyere styrke, er hardere, og kan tåle høye temperaturer.
HDPE rør er praktisk å bruke i underjordiske rør fordi de er funnet å dempe og absorbere sjokkbølger minimere overspenning som kan påvirke systemet. de har også den beste felles press motstand og er også mer slitasje og varmebestandig.
Selv om begge materialene er sterke og holdbare, de varierer i styrke og andre aspekter. For en, de skiller i sin trykkapasitet for design stress. For å oppnå den samme trykklasse som PVC rør, HDPE rørveggen må være to. 5 ganger tykkere enn PVC rør.
Mens begge materialer er også brukt i produksjon av fyrverkeri, er HDPE funnet å være mer egnet og sikrere å bruke fordi det lanseres fyrverkeri skjell til sin rette høyde. og skulle det ikke bli lansert og bryte inne i containeren, vil HDPE beholder ikke knuse med så mye kraft som en PVC beholder gjør.
Oppsummering :
en Polyvinylklorid ( PVC ) er en billig og holdbar vinyl polymer som brukes i byggeprosjekter, mens høy tetthet polyetylen ( HDPE ) er en polyetylen termoplast som er laget av petroleum.
2 Polyvinylklorid er den tredje mest brukte plast mens polyetylen som HDPE er en type er den mest brukte plast
3 PVC er amorf mens HDPE er semi -krystallinske.
4. Begge er sterke og holdbare, men deres styrker varierer, og de har forskjellige bruksområder. PVC er tyngre og sterkere mens HDPE er hardere og mer slitesterk og varmebestandig.
Fem. HDPE rør er funnet å kunne dempe og absorbere sjokkbølger minimere overspenning som kan påvirke systemet mens PVC kan ikke det.
6. HDPE er mer egnet for lavere trykk installasjoner mens PVC er mer egnet for direkte nedgraving og grøfteløs installasjoner.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------