Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom seigjern og støpejern

Seigjern kan bøyes uten å bryte, mens støpejern er sprø og pauser når den bøyes.
Som seigjern kan bøyes, kan det gjøres i ulike former og former. Men man kan ikke gjøre ut forskjellige figurer og former ved hjelp av støpejern Mens seigjern er fleksibel, er støpejern ikke Når man sammenligner de to, støpejern korroderer raskere enn seigjern.
seigjern består av jern, karbon, silisium, mangan, magnesium, fosfor og svovel. Tinn og kobber er også noen ganger funnet. Seigjern også består av nodulær grafitt, som gir den fleksibilitet. Støpejern hovedsakelig består av karbon og silisium.
Med hensyn til praktiske bruksområder, duktile jernrør brukes i kloakk og vann linjer. Dette er fordi de er mye sterkere enn støpejern. Dessuten er seigjern bedre enn støpejern i vanskelige terreng.
seigjern er hovedsakelig brukt i bilindustrien slik som lastebiler, traktorer og oljepumper. Støpejern er hovedsakelig sett i byggebransjen.
Det var Keith Millis som oppdaget seigjern i 1943. Støpejern har vært i bruk i mange århundrer. Kina er kreditert med oppfinnelsen av støpejern i det 4. århundre f. Kr. Det ble brukt første til å lage våpen, gryter, jordbruksredskap og pagoder. de vestlige folk visste støpejern bare på slutten av 14. århundre.
Oppsummering
en. seigjern kan være bøyd uten å bryte.
to. støpejern er sprøtt og det bryter når bøyd.
tre. Mens seigjern er fleksibel, er støpejern ikke.
4. Som seigjern kan bøyes, kan det gjøres i ulike former. Man kan ikke gjøre ut forskjellige figurer og former ved hjelp av støpejern.
5. Støpejern ruster raskere enn seigjern.
6. seigjern hovedsakelig brukes i bilindustrien slik som lastebiler, traktorer og oljepumper. Støpejern er hovedsakelig sett i byggebransjen.
7. seigjern består av nodulær grafitt som gir den fleksibilitet.
8. det var Keith Millis som oppdaget seigjern i 1943. Kina er kreditert med oppfinnelsen av støpejern i det 4. århundre f. Kr.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------