Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom hovedidé og emnet

En historie om tema og hovedideen er to av de mest forvirrende elementer i å skrive setninger og avsnitt. Men å vite forskjellen mellom de to er like enkelt som å vite forskjellen mellom dag og natt. Betegnelsene emne ' og' Hovedideen ' både bety den sentrale ideen om en setning eller et avsnitt. begge kan bety det samme, men de er absolutt annerledes. Hvordan det? Les videre for å finne ut.
Temaet for et avsnitt eller en setning er det helheten av det handler om. Temaet er ment å være i den enkleste formen Det bør bare være sammensatt av ett ord hvis det er mulig Eksempler på dette er: Hund, katt, min bestemor, dine feil, hennes kam, og mange andre. Bare husk at emnene er ment å være nevnt i en enkel enkelt ord eller uttrykk.
Hovedideen, derimot, er den mest generelle ideen at forfatteren ønsker å formidle. det består av en hel setning eller setning uttrykker den viktigste tanken på setning eller avsnitt. Eksempler på sentrale ideer, kan hunder trenes, katter har ni liv, min bestemor er gammel, kostet dine feil i lagets nederlag, var hennes kam skreddersydd, og mange andre. Hovedtanke er oppgitt å bruke fulle setninger.
Å kjenne temaet av en setning, må du først forstå hva setningen handler om. Du må vite hvilken plass, ting, dyr, eller personen setning snakker om. i et avsnitt, er tema vanligvis oppgitt flere ganger. Et tema ikke er for spesifikt eller for generell i tillegg. Etter å bestemme tema, vil du kunne fortelle hva Hovedideen forfatteren er. Hovedideen er det som gjør hele setningen i et avsnitt kommer sammen. Setningene i et avsnitt er alltid snakker om hovedideen. Hele avsnittet må prøve å forklare eller gjøre hovedideen klarere. Forfatteren kan plassere den viktigste ideen i begynnelsen av avsnittet, i midten, eller i siste del av avsnittet. En annen betegnelse for hovedideen er tema setning.
begge er beslektet, og begge disse begrepene kan brukes til å finne enten emnet eller hovedideen. Hvis du er i stand til å avgjøre en, vil det være lettere å skille det ene fra det andre.
SAMMENDRAG :
en Temaet er hva setningen eller avsnittet er om mens hovedideen er hva forfatteren prøver å formidle i hele sin melding
. to emner er enklere og bare bruke et ord eller en frase, hovedideen er oppgitt som en hel setning
3 temaet må ikke være spesifikk eller bør det være generell. mens hovedideen må være komplett.
4. Hovedideen kan vises i begynnelsen, midten eller siste del av avsnittet, mens temaet kan bli funnet i setningen eller i et avsnitt
fem. En annen betegnelse for hovedideen er " tema setningen " mens temaet er ganske enkelt kalt " emne ".
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------