Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom IAS og IPS

Ifølge Union Public Service Commission i India, to av de mest ettertraktede jobben i India er indisk Administrative Service ( IAS ) og det indiske politiet Service ( IPS ). IAS er det mest respekterte og regnes som en A klasse jobb i India Denne jobben har autoritet og innflytelse i det indiske samfunnet og hele regjeringen målene i det gamle landet IPS er ikke så prestisjefylt som IAS,. men den er ettertraktet også. det er ansvarlig for unntakstilstand lederskap, og det kan være en svært innflytelsesrik element i samfunnet. De fleste av elevene i India er etter denne jobben fordi den tilbyr så mye vekst på lang sikt.
Flertallet av studentene i India ser på den indiske administrative som sin drømmejobb. Det er bokstavelig talt millioner av studenter som ønsker å få denne jobben, men det er bare 150 studenter hvert år som kommer til å bli medlem av IAS. det finnes faktisk andre private sektorer i India som tilbyr høyere lønn, men studentene vil ønsker fortsatt å være i IAS fordi de ønsker det prestisje, ikke bare penger. Dette er fordi hvis du er i IAS, vil du bli en del av den administrative satt opp og kan være i stand til å forandre samfunnet. Det er en veldig givende jobb, fordi du kan tjene autoritet, respekt og innflytelse.
er imidlertid den indiske politi-og lensmannsetaten ikke så langt bak når det gjelder prestisje og popularitet. når du begynner i IPS, vil du begynne som en inspektør, som er en høy stilling i politiet rangeringen. Dette karriere er mer utfordrende i forhold til IAS : opprettholde lov og orden er en veldig vanskelig jobb, spesielt når du er tildelt til slummen i India, der gorillaer og unge kriminelle streifer om. Fredsbevarende er en meget stort ansvar i samfunnet. Faktisk er det mange studenter som melder IPS i stedet for IAS fordi de vet at de vil gjøre en bedre jobb i kraft enn i administrative innlegget.
Dette er noen av de fellestrekk og forskjeller mellom IAS og IPS SAMMENDRAG :
en
IAS er mer prestisjefylt og populær enn IPS. imidlertid er IPS ikke så langt fra IAS når det gjelder prestisje og popularitet.
to.
IAS er fokusert mer på den administrative delen av jobben, men IPS er mer på programmet og hvordan å holde fred i samfunnet.
tre.
Det er flere studenter som kjemper om den IAS enn IPS.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------