Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom jordmor og fødselslege

Når gravid er det mange alternativer med hensyn til sted og person som du planlegger å hjelpe deg å bringe barnet til verden. En jordmor og en fødselslege er blant de mange alternativene man bør vurdere før den tredje trimester, og i noen tilfeller andre trimester begynner. En jordmor er en kvalifisert prenatal og postnatal hjelper som kan overvåke deg medisinsk og være der under fødselen av et barn. en fødselslege er en lege som også er kvalifisert til å ta vare på deg og babyen din pre-og postnatal, og under prosessen av arbeidskraft. Forskjellen ligger i måten at en jordmor eller en fødselslege velger å ta vare på deg. Jordmødre er mer sannsynlig å ta en naturlig uten avbrudd graviditet, hvor den eneste hjelpen er naturlig og i hjemmet eller kontoret sitt. fødselsleger er medisinsk tilbøyelig til å bruke medisinsk tilgjengelige teknologien for å bistå i fødsel av et barn, betyr fokus på helsen til både mor og baby etter all nødvendig.
En jordmor brukes bare på graviditeter som ikke anses høy risiko og med en kvinne som velger å ikke ha medisinsk bedøvelse under fødselen. Siden en jordmor kan brukes ut hjemme det skaper ofte en mer fredelig miljø for en kvinne å levere, spesielt som jordmødre vil tillate ønsket familiemedlemmer og gjenstander for å være til stede. Denne fødselen er ment å være alt om kvinnens begjær og hva vil skape et godt miljø for barn å komme inn i verden. de downfalls til å velge å bruke en jordmor omfatte, bør det være en nødsituasjon under fødselen er det ingen umiddelbar medisinsk pleie tilgjengelig. også hvis det er komplikasjoner med barnet eller moren etter fødselen det må vente til en ambulanse kan komme og overføre dem til sykehuset. Jordmødre er heller ikke dekkes de fleste forsikringsselskaper planer og har ingen medisinsk malpractice forsikring, som de ikke er leger. En fødselslege arbeider fra sykehuset og har tilgang til medisinsk teknologi og utstyr, døgnet rundt. Hvis det er komplikasjoner i arbeid eller levering er det umiddelbar tilgang til kirurgisk personell og anestesileger. Fordi det er medisinske fagfolk tilgjengelig er det også mer smerte behandling, for eksempel epidurals eller generelle anestetika, som kan brukes til å redusere smerte nivåene oppleves av en mor i arbeid. Dessverre, siden moren er i et sykehus, gjestene er begrenset og noen ganger bruk av videoopptak er også. Tillegg er det ingen naturlig, hjem innstilling som beskrevet i jordmor fødsel plan, snarere et sykehus som kan noen ganger deles med andre mødre og babyer.
Oppsummering
en. en fødselslege er en lege som er spesialist på barnearbeid. En jordmor er et hjem ledsager som er opplært å bistå i prosessen med barnearbeid.
to. En jordmor gjør hjemme arbeide for å oppmuntre prosessen med naturlig fødsel. En fødselslege leverer innen sykehus innstillinger og baser deres beslutninger rundt medisinsk behov.
Tre. Kvinner som velger jordmødre har ikke tilgang til medisinsk smerter behandlinger, og kvinner som velger fødselsleger er regulert av sykehusets regler for hva de har lov og ikke lov til å gjøre.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------