Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom NBA og FIBA

Basketball er en av de mest populære idrettene i verden. ? Det spilles med to lag bestående av fem spillere som prøver å score poeng ved å skyte en ball gjennom toppen av en bøyle. ?. Et regelverk må følges når du spiller spillet
som de fleste idretter, er basketball styrt av ligaer som skaper reglene som skal følges i løpet av spillet To av de mest. ? populære basketball ligaer er NBA (National Basketball Association ) i Nord -Amerika og FIBA ( Federation Internationale de Basket-ball ) eller IBF (International Basketball Federation ), en internasjonal sammenslutning av ligaer fra hele verden som NBA er medlem.
Mens basketball er en amerikansk oppfinnelse, ikke FIBA ikke følger U. S basketball regler. Dette divergens mellom de to organene er å være bro som FIBA, som starter i oktober 2010, har endret noen av sine regler ved å tilpasse amerikanske.
en av de forskjellene som de hadde var formen på banen. ? NBA hadde en rektangulær domstol mens FIBA hadde en trapesformet en som rammet innlegget lek. ? Den trapesformede retten gjorde spillerne fange ballen langt fra kurven krever ekstra dribler før spillerne kunne ta et skudd. ? Denne regelen har allerede blitt modifisert til å tilpasse NBA rektangulære domstol.
En annen forskjell som er endret er avstanden til 3 -punkts linje. ? Mens FIBA -tallet var 20ƌ " før oktober 2010 er det nå endret for å samsvare med NBA styre om å ha det på 23Ə ". Hva gjenstår en stor forskjell mellom de to er deres kampuret. ? FIBA s er kortere ved 40 minutter i forhold til NBA- 48 minutter. ? NBA 12 minutt kvartaler gir et team en bedre sjanse til å gjøre et comeback hvis de er bak med noen få punkter.
Antall dommere på hver kamp er også forskjellig. NBA har 3 dommere forrettet i et spill, mens FIBA har bare to. I en NBA kamp, kan et lag ha 6 feil før de blir diskvalifisert, mens i en FIBA spill det kan bare ha fem. ? Bortsett fra dette, er tekniske fouls i FIBA spill regnet som personlige fouls.
i FIBA, kan ballen være berørt av en spiller som den er i kontakt felgen mens i NBA ballen bare kan berøres når det er over sylinderen. ? Spillere kan ikke spille i en FIBA spill iført en t-skjorte under sine drakter.
De har også forskjeller i kallet tidsavbrudd. ? i NBA, kan timeouts bli oppringt av spillerne eller treneren under teamet besittelse. ? Det gjør 6 regelmessige timeouts med ytterligere 20 sekunders timeout under halvparten og overtid perioder. ? FIBA tillater bare en 60 -sekunders timeout per kvartal med 2 tidsavbrudd tildelt i fjerde kvartal.
Selv om disse forskjellene er små, kan de påvirke hvordan lagene som brukes til NBA regler gjennomføre under internasjonale kamper
Oppsummering :
en. NBA har 12 minutt kvartalene mens FIBA har 10 minutt kvartalene.
To. NBA har 3 dommere mens FIBA har to.
Tre. I NBA, 6 fouls kan få et team diskvalifisert mens det bare tar 5 feil i en FIBA spill.
4. ballen kan bare bli berørt når det er over sylinder i en NBA kamp, mens i en FIBA spillet kan bli berørt av spilleren når den er i kontakt felgen.
fem. FIBA bare tillater en timeout per kvartal med to i løpet av siste kvartal som må gjøres av treneren på sekretariatet tabellen mens det er stopp i spillet. ? NBA tillater 6 regelmessige timeouts med ekstra linjeskift under halvparten og overtid som kan gjøres av spillerne eller treneren under teamet besittelse.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------