Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom alto og tenor sax

saksofon ble oppfunnet av den belgiske musiker Adolphe saksofon. Gjennom årene er den alto og tenorsaksofon nære tilknytning til amerikansk rock and roll og jazz musikk. Alto og tenorsaksofoner generelt ansett treblåseinstrumenter instrumenter, ikke messing, er at absolutt motsetning til det mange tror. ? De er begge gjennomfører instrumenter. Dette tyder på at ingen av dem høres lik Konsert Pitch Instruments som et piano.
de praktisk talt omfatter av de samme knappene, fingersetting, antall notater de kan spille, samt strukturen av munnstykket og siv, som er støy maker på begge. De er svært populære og er den mest brukte av de saksofon i Saxophone Family.
Selv om Alto og Tenor saksofon bruke hovedsak tilsvarende sett med fingersetting og embouchure, de har vesentlig forskjell når det gjelder å være oppmerksom på register. Alto Saxophone anses som et E-flat instrument som innebærer at en skriftlig C for alto høres ut som en E-flat. på den annen side er tenorsaksofon bygget halvparten av en oktav lavere, i nøkkelen til B-flat, noe som betyr at en skriftlig C for tenor virker som en B-flat.
De musikalske komposisjoner som tenor og alto saksofon kan spille ut akkurat det samme på papir. Likevel gjør størrelsen forskjellen en identisk merknad på Alto Saxophone lyden høyere enn spilles på en tenorsaksofon. den altsaksofon dekker en høyere rekke gjøremål enn tenor. tenor kan nå lav bemerker imidlertid at ALTO kan ikke.
tenor er litt større og dermed tyngre. den har en hals stykke som er formet annerledes enn en altsaksofon-noe som er viktig fordi den fungerer som den primære forskjell fra enhver annen type. Halsen på tenor saksofon kommer opp, gjør en liten sving nedover, så ut vinkelrett på kroppen. Alto er mindre, lettere og lettere klarte enn en tenor. Halsen av en altsaksofon kommer litt opp da opp i en vinkel.
Deres størrelser varierer for en viktig formål. Size påvirker området som kan spilles på Alto Saxophone. Alto er høyere pitched og spiller høyere notater enn tenorsaksofon. mindre instrumenter som regel spille høyere og større instrumenter spille lavere høres notater. Tenor saksofon har en mellower, rikere, dypere lyd. Expert saksofonister kan få et bredt spekter av lyder ut av begge instrumentene.
Nesten hver type saksofon brukes for jazzmusikk, men tenor viser seg å være den som brukes mest. Jo mindre ramme altsaksofon også gjør det mulig å være en preferanse for yngre elever på saksofon. Det er et egnet virkemiddel for å starte på fordi det ville kreve mindre, noen ganger strammere, embouchure som er enklere for yngre musikere til å forstå før de flyttet opp til å spille andre større typer saxofoner. Mindre totale kroppsstørrelse, minimale fysiske krav, gjør Alto Saxophone en utmerket første saksofon for en ung musiker
Oppsummering :
  1. Alto og tenor er den mest brukte instrumenter innenfor Saxophone familien. Begge brukes i jazz musikk.
  2. alto anses som et E-flat instrument, mens tenor, B-flat. de tidligere spiller en høyere rekke gjøremål enn sistnevnte.
  3. tenor er litt større enn alt, og dermed produserer mellower og dypere lyder i forhold til sistnevnte.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------