Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom OR og ASK

Gitarer har forskjellige typer. Men hva gitarister er mer opptatt av er hva slags materiale som brukes til å lage gitar selv. Grunnen til dette er fordi forskjellige materialer, som ulike skogen brukt til å lage gitar kroppen, vil gi bort forskjellig lyd eller tone kvaliteter. To av de vanligste materialene som brukes er or og ask.
Alder er mer populært brukt til å lage elektriske gitarer. kommer fra bjørk familien, er det et lett trevirke som gir bort en lysere tone i forhold til andre typer. Også fordi older er egentlig ikke en tett skog det gir en resonant og ofte en godt avrundet ( full) tone som har en utmerket opprettholde potensial.
Gråor trevirke i seg selv har en myk til middels kvalitet seighet. dens andre tre egenskaper som sin ideelle farge, tre struktur, mykhet, motvilje til hevelse og krymping gjøre or egnet til å lage gitarer. derfor Leo Fender, skaperen av en av de mest vellykkede gitar linjer i dag, brukte denne kunnskapen til sin fordel.
Den tradisjonelle gråor lyden angrep er ganske moderat og henfall jevnt. Dette gir den en velbalansert tone av klare oppturer og nedturer definerte. Dermed er dette anbefales for gitarister som planlegger å dekke et bredt spekter av lyder med bare én gitar. Ash, spesielt sumpen aske, er annet lett materiale som har en ekstremt porøs karakteristisk. Sine lows er sterke, er mids uttales og diskant er klokkeklare, men tydelig. det er også en forutsetning om at asken gjort veien til produksjon i high end gitarer, ikke rent på grunn av tonen sin, men fordi det vanligvis gir en mer attraktiv finish til gitaren. Dette er grunnen til at gitaren kjøp vanligvis starter på en alder da asken gitaren kommer senere på som en ekstra oppgradering.
Det er også den andre faktoren av eksepsjonell elektronikk, lyd og tone kvalitet kan også endres en lite uansett hva slags tre du bruker på grunn av gitaren elektronikk. Dette betyr at selv om du har en alder eller en ask gitar ennå elektronikken som brukes i det er feil da lyden kan ende opp som dritt.
for noen er diskusjonen av differansen mellom de to svært sta. Som en gitarist kan si at alder er best brukt for å spille blues mens Ask er for rock mens en annen kan si noe annet. Men ofte er det den tidligere. Likevel har mange gitarister litt ulike beskrivelser med lydene av gitarene de bruker kan det være en gråor eller en ask.
en. Alder dekker et bredere spekter tone.
to. Ash tre vanligvis ender opp med en mer vakker finish.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------