Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom taekwondo og karate

Den første forskjellen som kommer til hjernen er at mens Karate er japansk opprinnelse Taekwondo er fra Korea. Karate utviklet seg på øya byen Okinawa i Japan etter imbibing noen innflytelse av kinesisk kampsport. den fargede belte systemet ble innført for å betegne rang og dyktighet av Karate utøver. Hvit skildrer en nybegynner og forskjellige typer sort betegner instruktør nivå av ulike karakterer. i mellom er det en hel rekke farger at man trenger å tjene før du går videre til neste nivå.
Taekwondo slik vi kjenner det i dag utviklet i Korea og imbibed mye japansk innflytelse i hovedsak under den japanske okkupasjonen av Korea under andre verdenskrig. koreanerne også vedtatt de samme uniformer og fargede belte systemer som brukes i tilfelle av Karate. i Nord -Amerika der begge idretter er svært populære det er separate konkurranser holdt for begge idrettene.
I så langt som karate er opptatt av, innebærer sin kampstil bruken av armer og hender 60 % av tiden med den hensikt å slå og blokkere mens 40 % av tiden beina vil bli brukt til å sparke. I Taekwondo er det omvendt med 40 % av tiden blir viet til å bruke armer og ben til streik og blokk og 60 % av tiden å gjøre bruk av bena for å sparke. Videre sparker er alltid høyere og rettet mot motstanderens hode i Taekwondo. at bortsett de Taekwondo skjemaene er kortere og mindre komplekse enn de av Karate. er Purister blant utøvere av karate stolte av sin evne til å kaste kraftige omvendt slag, bruker tilbake nevene, dype standpunkter og lave feie teknikker. De vil sjelden sparke, og hvis de gjør det, er det sjelden høyere enn magen nivå. Orientering er å ned motstanderen med en samordnet streik. Utøverne av Taekwondo på den annen side er kjent for sin varierte bruk av ulike benteknikker. de vil hoppe, spinne, fly, og thrust, flere spark og høye spark over hele motstanderen sin. av de to, er taekwondo mer spektakulært og ofte brukt i filmer.
en grell forskjell mellom de to er at den yngre Taekwondo har gjort det som en olympisk sport, mens karate har ikke. Taekwondo i essens er en koreansk versjon av Karate som kombinerer ganske mange av de grunnleggende teknikkene i Shotokan forskjellige Karate med gamle kampteknikker av koreanske krigere.
Karate som kampsport blir undervist i en mye disiplinert måte. det legges vekt på synkronisert bevegelse og roping og forflytte seg i konsekvente hastigheter. derfor er det betydelig mer ensartethet å bli funnet i tilfelle av Karate. Taekwondo derimot er mer i form av en kontakt sport som boksing og bryting der teknikker må være nyttig i teori samt praksis. Studentene har mer frihet til å hyle slik de liker til og tenke ut deres egen strategi innenfor etablerte retningslinjer.
Begge disiplinene er svært populært med taekwondo kanskje litt mer nå.
Oppsummering :
1. Mens Karate er japansk opprinnelse Taekwondo er fra Korea
2 Karate utviklet seg på øya byen Okinawa i Japan etter imbibing noen innflytelse av kinesisk kampkunst. kunst. Taekwondo slik vi kjenner det i dag utviklet i Korea og imbibed mye japansk innflytelse i hovedsak under den tidligere okkupasjon av sistnevnte under andre verdenskrig.
tre. I Karate kampene stilen innebærer bruk av armer og hender 60 % av tiden med den hensikt å slå og blokkere mens 40 % av tiden beina vil bli brukt til å sparke. I Taekwondo er det omvendt med 40 % av tiden blir viet til å bruke armer og ben til streik og blokk og 60 % av tiden å gjøre bruk av bena for å sparke.
4. Taekwondo har gjort det som en olympisk sport, mens karate har ikke.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------