Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom kommunismen og nazismen

kommunisme og nazisme er to forskjellige politiske ideologier. De motsetter seg hverandre og man kan komme over mange forskjeller mellom de to. Noen mennesker nå dagene ikke se mye forskjell mellom de to. Men dette er ikke sant, og de to er distinkte i alle aspekter kommunistene har en annen tenkning om politikk og økonomi enn nazistene
kommunismen er en sosio økonomisk ideologi som tar sikte på. et klasseløst, egalitært, og en statsløs samfunnet. ideologi er basert på en felles eierskap og det er samfunnet som styrer ressursene eller produksjonsmidler. Nazismen eller nasjonalsosialismen er en totalitær ideologi som ble praktisert av NSDAP eller det nasjonalsosialistiske tyske arbeiderparti.
Nazismen ble så populær under Adolf Hitler. Kommunistiske ideologien kan tilskrives Karl Marx og Fredrick Engels. kommunismen står for et fritt samfunn hvor alle er likeverdige og alle kan delta i beslutningsprosessen. det står for en klasse mindre samfunn og har ingen barrierer av noe religion, kaste eller tilstand. en fascistisk politisk system, står nazismen for sosialistisk politikk, men også sørger for at en velstående klasse forblir ved roret av makt.
Mens nazismen tror på ekstrem nasjonalisme, etniske skiller og en fast regjering, ikke kommunismen ikke har slike preposisjoner og den fokuserer på likestilling. Mens kommunismen er fokusert på et klasseløst samfunn, er nazismen fokusert på et rasistisk samfunn. i tyske nazistene ansett ariske rase å være bedre enn alle andre.
Mens kommunismen er på langt venstre, er nazismen ansett å være langt til høyre. kommunismen kan sies å være å ha fundamenter i noen sterk politisk ideologi. på den annen side er nazismen ikke basert på noen sterk politisk ideologi, men kun basert på rase skillet.
Oppsummering :
en Kommunismen er en sosio økonomisk ideologi som tar sikte på et klasseløst, egalitært, og en statsløs samfunn nazisme eller nasjonalsosialisme er en totalitær ideologi som ble praktisert av. NSDAP eller det nasjonalsosialistiske tyske arbeiderparti.
to. nazismen ble så populær under Adolf Hitler. kommunistiske ideologien kan tilskrives Karl Marx og Fredrick Engels.
3. kommunismen står for et fritt samfunn hvor alle er likeverdige og alle kan delta i beslutningsprosessen. Nazismen står for sosialistisk politikk, men også sørger for at en velstående klasse forblir ved roret av makt.
4. Mens kommunismen er på langt venstre, er nazismen ansett å være langt til høyre.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------