Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom kickboksing og boksing

kickboksing og boksing er to idretter som er mye relatert til hverandre. Selv om disse to idretter bruke nesten de samme teknikkene kan man fortsatt kommet over mange forskjeller mellom de to. Hovedforskjellen er at begge hender og føtter kan brukes i kickboksing, men i boksing bare hendene brukes. Mens boksing innebærer slag og blokker, kickboksing innebærer spark og slag.
En annen forskjell som blir lagt merke mellom kickboxing og boksing er i veien for å unndra streik. I boksing, kan slagene bli unngått ved å dukke lav eller bruke føttene til å bevege seg bort. Men i kickboksing, kan man ikke dukke lavt som det er en mulighet for å bli sparket i ansiktet. Dessuten beveger seg bort fra motstanderen vil bare gjøre det vanskelig for å blokkere spark.
i boksing er ingen streiker tillatt under beltet. Men et kick bokser kan treffe hvor som helst. Circling er en viktig manøvrere i boksing å endre vakt. Men det er vurdert som mindre viktig i kickboksing som du kan slå en motstander uten å endre vakt eller flytte vekk.
Mens venstre jab har mye defensiv verdi i boksing, har det mindre verdi med kickboksing. En annen forskjell som kan bli lagt merke til er at hodet er det viktigste målet i boksing som ikke er så i kickboksing.
clinching er en annen viktig defensiv metode i boksing brukes til å stoppe en motspiller fra å angripe Men dette clinching teknikken har ingen innflytelse i Kickboksing, da det er en stor sjanse for å bli kastet bort av motstanderen.
Boxing har sin opprinnelse i Hellas og moderne boksing kan spores tilbake til Storbritannia. Kickboksing har sin opprinnelse i Japan japansk boksing promoter Osamu Noguchi skapte kickboksing i 1950
Oppsummering :
En Både hender og føtter kan brukes i kickboksing, men i. boksing bare hendene brukes.
to. Mens boksing innebærer slag og blokker, Kickboksing innebærer spark og slag.
tre. I boksing, kan slag være omgås ved ducking lav eller bruke føttene til å bevege seg bort. Men i kickboksing, kan man ikke dukke lavt som det er en mulighet for å bli sparket i ansiktet.
4. Ingen streik er tillatt under beltet i boksing. Men et kick bokser kan treffe hvor som helst.
Fem. Clinching, sirkler og venstre jab anses verdifulle metoder i boksing. Men disse har bare veldig mye mindre relevans i kickboksing.
6. Boksing har sin opprinnelse i Hellas og moderne boksing opprinnelse i Storbritannia. kickboksing oppstod i Japan.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------