Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom USA og Storbritannia

USA og Storbritannia er to forskjellige konglomerat av stater i verden. USA, fullstendig kjent som USA har et føderalt og konstitusjonell republikk styreform mens Storbritannia (United Kingdom ) instills den konstitusjonelle monarki-parlamentet styresett. i denne forbindelse er leder av staten sammen med representanter valgt inn på kontoret av folket i USA. de gjør sine roller som offentlige tjenestemenn under koden av en allerede satt grunnloven. Motsatt har Storbritannia sin monark som fungerer som statsoverhode og absolutt makt er ikke opptjent til denne monarken fordi det er vanligvis en behørig valgt separat leder av regjeringen som utøver politiske krefter. Disse lederne, som i USA, opprettholde et sett av lover i form av en grunnlov.
I forhold til antall stater, USA består av femti forskjellige stater og et føderalt distrikt ( setet. av governance ) Storbritannia er et enhetlig eller enkelt stat nasjon som består av fire separate land nemlig: Nord- Irland, England, Wales og Skottland Geografisk sett er USA som en stor verdensdel med de fleste av sine stater bosatt i Nord- amerikanske kontinentet. Storbritannia, derimot, er en samling av små og store øyer. Dermed er det mer lik en øygruppe. USA har en åpenbar fordel av land størrelse fordi det er kalt som tredje eller fjerde største land med totalt ni. 83 millioner kvadratkilometer. Storbritannia har bare 244,820 kvadratkilometer.
den amerikanske økonomien er åpenbart nummer én og største eneste nasjonale økonomien i verden som når mer enn US $ 14 billion av BNP, mens Storbritannia er bare plassert på 6. plass med over US $ 2 trillion. Men det må ikke glemmes at Storbritannia ble hyllet som den første noensinne industrialiserte land i verden. Det var selv den mektigste landet i det 19. århundre. Men da verdenskrigene kom til virkelighet, sin makt langsomt skrumpet. I dag har USA blitt den mektigste nasjonen i verden i form av militær styrke og nasjonalt forsvar
Oppsummering :
en USA praktiserer den føderale konstitusjonelle republikken styreform mens Storbritannia bruker konstitusjonelt monarki og en parlamentarisk system
. 2. USA har 50 delstater og ett føderalt distrikt mens Storbritannia er en enkelt stat rike består av fire forskjellige land.
tre. USA er mer av et kontinent ( en klumpet stykke land ), mens Storbritannia er mer av en skjærgård.
4. USA har en større land område enn Storbritannia, samt et større BNP eller brutto nasjonalprodukt.
fem. Storbritannia var en mer kraftfull nasjon i det 19. århundre, mens USA er den nåværende mektigste nasjon i verden.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------