Stilling: ovs0 > Line Mørland >

Forskjellen mellom sionisme og jødedom

Det er stor forskjell mellom sionisme og jødedom. Jødedommen beskriver den jødiske tro mens sionismen definerer filosofien bak en eksklusiv jødisk stat som er den fysiske og åndelige hjemland ment utelukkende for det jødiske folk. sistnevnte er en svært fundamentalistisk syn, og er mye utskjelt, spesielt blant araberne.
All sionist er jøder, men ikke alle jøder er sionister. det er jøder i mange deler av verden. de fleste av dem bor i Israel og Amerika. Nå er alle dem absolutt tror på jødedommen, men ikke alle av dem ville abonnere på den harde linje exclusivist visjon av sionistene. Den sionistiske bevegelsen oppsto i Europa på slutten av det nittende århundre ut av et ønske om å avslutte eksil av det jødiske folk og returnere dem til det hellige land med makt om nødvendig. Først fant de svært lite støtte blant den jødiske befolkningen, men kunne gjøre noen inntrykk etter grusomhetene i andre verdenskrig, som begås på jødene, gjorde dem betale akt på denne forestillingen. Jødedommen på den annen side betyr ganske enkelt å leve av grunnsetningene i den jødiske hellige bok, Toraen. Uansett rammet dem var Guds vilje, slik den er uttrykt gjennom Toraen og det aldri var noen forsøk på å smi noen form for en nasjonal, er politisk eller sekterisk agenda. jødedommen som religion egentlig en enkel livsstil, hvor mennesket lever sitt liv stille og med verdighet, mens observere de tradisjonelle jødiske ritualer som er ordinert i Toraen. sionismen på derimot taler om eksklusivitet av jødene, deres rett på det hellige land, erverv og erobring av landområder eid av andre mennesker, noe som er med rette sine egne. I motsetning til en utøver av jødedommen, for hvem en jøde er en person som tror på Gud, og bestreber seg på å utføre sitt ord, som gikk ned til ham i Toraen. Han tror ikke det gjelder slektslinje en jødisk rase som er atskilt fra det av de andre.
En utøver av jødedommen vil ha en mer nyansert tilnærming til livet, da han ville vite at jødisk historie er en rik, rutete og mye splendored billedvev som spiller ut over mange nasjoner og regioner. en sionistisk på den annen side ville ha svært lite saklig informasjon om hans folk, men en fantasifull forestilling om opprinnelsen av hans rase.
Det jødiske folk eller tilhengere av jødedommen har ofte lidd forfølgelse i hendene på europeiske nasjoner gjennom tidene på grunn av sin rase. Det er ironisk at sionistene blant jødene ville vise samme type hat til andre mennesker, nemlig de avsatte palestinerne. Dette er enda mer ironisk av den grunn at asiatiske land var generelt svært tolerante av jødenes tilstedeværelse gjennom tidene.
Ifølge tradisjoner i jødedommen i oppgave som Gud har satt før jødene var å sette standarder i riket av åndelighet og fromhet, og ikke å utmerke seg i militær kanskje eller mestring av høyteknologi som en driver av kraft, som sionistene forkynne. Alt i alt jødedommen handler om åndelighet og fromhet mens sionisme handler om rasisme og ekspansjonisme
Oppsummering :
En jødedommen beskriver den jødiske tro sionismen definerer filosofien bak. en eksklusiv jødisk stat.
to. all sionist er jøder, men ikke alle jøder er sionister.
tre. jødedommen er mer om åndelighet men sionisme er mer om rasisme.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------